Elev kalte lærer for «hore» - foreldre politianmelder lærer

VILLE BEHOLDE MOBILEN: Den 15 år gamle gutten, følte seg krenket av at læreren samlet inn mobiltelefoner i klasserommet, og kalte henne derfor for «hore». Illustrasjonsfoto.

VILLE BEHOLDE MOBILEN: Den 15 år gamle gutten, følte seg krenket av at læreren samlet inn mobiltelefoner i klasserommet, og kalte henne derfor for «hore». Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Elevens «hore»-kommentar til læreren gjorde at han ble kastet ut av klasserommet. Det likte ikke elevens foreldre.

13.03.19 10:49

Hendelsen skjedde på en skole i Nybro kommune i Sverige. Pressetalsmann Robert Loeffel ved det lokale politiet, sier til P4 Kalmar. at hendelsen startet med innsamling av mobiltelefoner i timen.

- I følge politianmeldelsen, kunne ikke gutten finne seg i dette og kalte sin lærer for «hore» sier Loeffel, sier Expressen.

En mannlig lærer grep inn og tok gutten ut av klasserommet.

Dette førte til at den mannlige læreren ble anmeldt for «ofredande» som i svensk juss betyr at man har fysisk anastet noen eller på annen måte utsatt noen for forstyrrende kontakt eller hensynsløs oppførsel.

Pressetalsmann Robert Loeffel ved politiet i Kalmar Kronoberg och polisområde Blekinge nordöstra Skåne. Foto: Berit Roald/Polisen (NTB Scanpix/Polisen)

6 av 10 forstyrres i klasserommet

I 2018 viste en undersøkelse at seks av ti norske elever forstyrres av uro i klasserommet.

– Hva lærere og ledelse skal gjøre med uro i klasserommet har fått for lite oppmerksomhet, sa universitetslektor Magnar Ødegård ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. Han disputerte da til sin doktorgrad om temaet «Uro i skolen ».

- Absurd vidt krenkelsesbegrep

I 2018 gikk lektor Rita Helgesen ut i Nettavisen og snakket blant annet om et «absurd vidt krenkelsesbegrep» og pekte spesielt på en ny formulering i opplæringsloven, paragraf 9 A-5, som skal beskytte elever mot krenkelser og en plikt om å varsle, som hun mente var for vid.

- Vi har eksempler på at bagatellmessige hendelser blir meldt inn som krenkelser, og det uten at læreren får forklare seg. I en sånn sak ble en lærer rapportert inn til skoleeier for å ha «himlet med øynene».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag