Elever avhøres om massakretrusler

Foto: (Privat)

Ti elever fra Kongsbakken videregående skole ble innbrakt av politiet i Tromsø.

13.01.10 15:53

Etter det Aftenposten.no erfarer, ble de ti elevene ved Kongsbakken hentet av politiet onsdag ved 13-tiden. De har alle status som vitner etter truslene om en skolemassakre på skolen fredag.

Les også: - Grov spøk eller alvor?

Politistasjonssjef Kurt Pettersen understreker at det ikke er noen dramatikk i det som har skjedd, og at elevene kun er vitner i saken.

- Det er interessant for oss å snakke med elevene ut fra deres nettbruk i tiden etter at truslene ble kjent, sier han til avisen.

På nett skal elevene ha lagt ut opplysninger som politiet vil vite mer om. Dette har skjedd på et diskusjonsforum på Internett, der truslene ble omtalt.

Minst to mistenkte personer skal så langt ha blitt sjekket ut av saken, den siste i dag. Ifølge Aftenposten kan elevenes datamaskiner kan ha vært fjernstyrt av et såkalt botnett .

Det var fredag morgen at samtlige elever ved Kongsbakken i Tromsø ble sendt hjem rett før klokka 09. Trussel mot skolen som skal ha kommet via internett, og som rektor Ivar Odd Størkersen ble oppmerksom på torsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.