Gå til sidens hovedinnhold

Elever gasset med septikk på kino

Skoleklasse måtte evakueres da kinosalen ble fylt med gass.

Tirsdag formiddag var det skolekino i Tromsø. I salen satt blant annet 7. klasse fra Prestvannet skole på kino og så "Keeper'n til Liverpool". Omtrent midt i forestillinga begynte salen å fylles med en kraftig lukt, skriver Nordlys.

Ble kvalme
- Først trodde vi det var noen av barna som hadde fått med seg noe inn i salen, men etterhvert ble hele kinoen fylt med gass, forteller lærer Øyvind Opshaug som var sammen med skoleklassen. Hele lokalet luktet kraftig.

- Barna sa de ble kvalme og løp ut fra kinoen, forteller Opshaug.

I følge han skal gassen komme fra noen beholdere som ble tømt på den gamle brannstasjonen.

Septikgass
Klassen måtte dra tilbake, men får en ny visning av filmen i neste uke.

- De har holdt på med utvasking av den gamle brannstasjonen, og det er kommet septikgass inn i ventilasjonssystemet til hele huset. Vi måtte avlyse en forestilling på grunn av lukt, bekrefter direktør på Aurora Kino Fokus, Geir Martin Jensen.

Han bekrefter også at skolen skal få komme tilbake å se hele filmen en annen dag.

- 200 skolebarn løp ut og holdt på å brekke seg, forteller avdelingsleder for kinoen, Frank Bakkemo. Han ble oppringt og kom til kinoen fra et møte.

- Det var ei veldig stram kloakklukt, jeg skjønner godt at barne blei kvalme. Jeg sleit med å være her inne selv, sier Bakkemo.

Rengjorde oljetanker
Kommunen opplyser at det ikke er noen form for gasslekkasje, men at de kommer med å gjøre rein to oljetanker på den gamle brannstasjonen. Ventilasjonen i rådhuset henter lufta fra taket. Herfra blir den spredt ut i hele huset. Arbeidet ble stoppet, og vil ikke bli fortsatt før etter klokka 16.00 slik at folk kan jobbe inne på rådhuset.

Ble bekymret
- Først ble lærerne bekymra for om det kunne være noe helsefarlig. Jeg fikk klarhet i hva som hadde skjedd, og da var det ikke noe problem. Vi avtalte med skolene at de kan få komme tilbake en annen dag å se hele filmen, sier Bakkemo.

Les flere saker fra Nordlys her

Kommentarer til denne saken