RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever skal lære mer om familievold

Oslo (NTB): Kunnskapsdepartementet justerer lærerplanene i en rekke fag. Blant annet vil det bli økt fokus på algebra, personlig økonomi, kropp og seksualitet og kunnskap om vold i nære relasjoner.

Kunnskapsdepartementet fastsatte fredag reviderte læreplaner for fagene matematikk, naturfag, engelsk og samfunnsfag for høsten. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen understreker at dette er ikke handler om en ny reform, men om en justering av gjeldende læreplaner.

I matematikk skal blant annet algebra og personlig økonomi styrkes. I Naturfag er temaene bærekraftig utvikling og klima, samt kropp og seksualitet styrket med flere kompetansemål. I engelsk er hovedområdet kommunikasjon delt i muntlig kommunikasjon og skriftlig kommunikasjon, slik at de grunnleggende ferdighetene lytte, lese og skrive styrkes, og det er fastsatt egen læreplanen i engelsk for døve og sterkt tunghørte.

I samfunnsfag skal et nytt hovedområde - Utforskeren - legge til rette for praktisk og variert arbeid, og skal bidra til å stimulere elevenes nysgjerrighet på samme måte som Forskerspiren i naturfag. I tillegg skal temaene nettvett, nettetikk, personlig økonomi, likestilling, respekt for andre, grensesetting og kunnskap om vold i nære relasjoner styrkes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere