RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever velger PC-moro framfor undervisning

Oslo (NTB): Mange norske ungdommer velger bort lærerens undervisning og fyller isteden skolehverdagen med PC-underholdning.

Det går fram av en studie som er gjort ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo.

Ifølge Dagsavisen er det regelen heller enn unntaket at elevene i videregående skole har PC-en foran seg på pulten mens læreren driver fellesundervisning. Elevene bestemmer selv hvordan og når PC-en skal brukes, og har full frihet til å gjøre andre ting mens læreren underviser, blant annet lesing av nettaviser, blogger, Facebook og nettspill.

Ifølge undersøkelsen ser elevene ofte på undervisningen som overflødig. De mener de ikke trenger å følge med i timen, fordi de vet at de kan finne lærerens undervisningsopplegg, for eksempel som en Power Point-presentasjon, på skolens digitale plattform senere.

- Istedenfor å følge med velger elevene ofte heller å lære seg det de må rett før en prøve eller sjekke hva som står i lærerens presentasjon når de skal løse en konkret oppgave, sier forsker Marte Blikstad-Balas til avisen.

Hun forteller at det varierer fra lærer til lærer om elevenes PC-bruk blir stanset, men hun konstaterer i sitt materiale at elevene stort sett bestemmer selv hva de vil bruke tida på. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere