*Nettavisen* Nyheter.

Elgkrasj koster en kvart milliard kroner i året

Oslo (NTB): Prislappen for å kjøre på en elg er 150.000 kroner, ifølge forsikringsbransjen. I fjor ble 1.857 elger påkjørt i trafikken i Norge.

Elgkollisjon kan føre til skade på kjøretøy, fører og elgen selv. I snitt koster en elgkollisjon 150.000 kroner, ifølge forsikringsselskapet If.

- Grunnen til at gjennomsnittet er såpass høyt er fordi relativt mange personbiler blir kondemnert etter elgpåkjørsler, sier Ifs informasjonsdirektør Jack Frostad til Nationen.

De 1.857 elgene som ble påkjørt i trafikken i fjor ga forsikringsselskapene en regning på 278,5 millioner kroner. Medregnet togtrafikk ble 2.505 elger påkjørt i fjor. Det er en nedgang fra 2.932 elger i 2010. Rådgiver Kari Bjørnerås i Direktoratet for naturforvaltning forklarer nedgangen med at snøforholdene er avgjørende for hvor mange dyr som trekker ned mot veiene.

Forsikringsselskapet Gjensidige får også inn store erstatningssaker etter påkjørsel med elg, men opererer ikke med kostnader.

- Vi har ikke gjennomsnittsbeløp på elgpåkjørsler, men vet at de står for de mest alvorlige tilfellene vi får inn. Til sammen fikk vi inn 1.783 dyrepåkjørselsaker i 2012, sier informasjonsansvarlig i Gjensidige Arne Voll. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.