RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Elgoksen ble felt av gevir - ikke gevær...

Sist oppdatert:
Politiet følte seg sikre på at elgen som ble funnet i Bangdalen var ulovlig skutt.

Torsdag i forrige uke: En 16-spirs elgokse blir funnet av et jaktlag ved Aunfossen i Bangdalen. Et lite sår nederst på dyrets høyre bog tyder på at den staselige oksen er blitt skutt og etterlatt i lynget. Politiet blir varslet.

Fredag formiddag: Politiets etterforskere oppsøker det aktuelle stedet, og ved hjelp av en medbrakt metalldetektor fastslås det at elgen faktisk er skutt – og at det dødbringende prosjektilet fortsatt befinner seg inne i dyret. Elgen er imidlertid for tung til at to politifolk klarer å håndtere kadaveret, og det blir besluttet å returnere senere.

Mandag formiddag: Elgmysteriet i Bangdalen oppklares.

Dyret er ikke blitt felt av et gevær – men av et gevir...

Lurt av detektor
Mandag morgen kunne politiet opplyse til Namdalsavisa at mannskaper var på tur inn til kadaveret i Bangdalen for å skjære ut det aktuelle prosjektilet. Det ble dessuten planlagt å starte taktiske avhør av baser på legitime jaktlag i området – for så å sirkle inn den mystiske lystmorderen.

Men idet erfarne elgslaktere hentet fra politiets egen stab startet jobben med å hente ut det dødbringende prosjektilet, ble det etter hvert klart at de neppe ville finne det. Den staselige 16-spiringen hadde nemlig flere sår og skader – og i enden av det lille bogsåret fantes ingen kule.

- Vi ble nok litt lurt av metalldetektoren. Du skjønner; dersom den holdes på skrå mot objektet, kan den i visse tilfeller gi utslag. Det var nok det som skjedde i dette tilfellet, sier politiførstebetjent Morten Heggdal. Dermed måtte politiet droppe sine antakelser om ulovlig jakt.

Det før nevnte såret tydet nemlig på at «morderen» riktignok fortsatt er på frifot. Det er bare det at han har fire av dem – og ikke to, som jo er vanlig blant elgjegere.

Stanget i hjel
Ifølge politiets eksperter har nemlig den avlidte elgen i Bangdalen rett og slett blitt stanget til døde av en rivaliserende elgokse.

- Elgen er blitt stanget gjennom skinnet og ribbeina – og fått punktert diverse indre organer, forteller Heggdal, som legger til at slike episoder slett ikke er sjeldne.

Det er bare det at dette tilfellet førte til en del politiarbeid.

- Oppklaringstida er det lite å utsette på, men vi har altså ikke funnet noe straffbart forhold, smiler Heggdal, som heller ikke kommer til å ta opp jakta på gjerningselgen.

Politiet opplyser for øvrig at elgkadaveret blir liggende til naturen selv tar hånd om det.

- Dyret har ligget så lenge at kjøttet er uspiselig, opplyser Heggdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere