Eli Hagen fikk en fallskjerm på rundt en million kroner da hun sluttet som sekretær i Frps stortingsgruppe i 2009, skriver Dagbladet.

Løper til 2012
Sekretariatsleder i stortingsgruppen, Per Kristian Solbak, bekrefter overfor avisen at det ble inngått en avtale om førtidspensjon med Hagen:

- Til grunn for denne avtalen lå en helhetsvurdering og rimelighetsbetraktning i forhold til alder, oppgaver og arbeidssituasjon etter nesten 30 år i tjeneste for stortingsgruppe og parti, som sekretær for parlamentarisk leder Carl I. Hagen, sier Solbak til avisen.

Han opplyser videre om at avtalen løper til september 2012, da går Hagen over i ordinær pensjon i Statens Pensjonskasse.

Av skattebetalernes lomme
Stortingets kontorsjef Hans Brattestås sier til Dagbladet at reglene for økonomisk støtte til stortingsgruppene ikke er til hinder for å gi sluttpakker til de ansatte.

Medlem av presidentskapet Marit Nybakk påpeker imidlertid at pengebruken skal være «grupperelevant» - til gode for stortingsgruppen.

Statlige overføringer utgjør 100 prosent av stortingsgruppens inntekter, noe som vil si at det til slutt er skattebetalerne som dekker Eli Hagens millionfallskjerm.

Eli Hagen har vært nesten 30 år i tjeneste for Frps stortingsgruppe og parti, som sekretær for parlamentarisk leder Carl I. Hagen.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Eli Hagen uten hell, og Carl I. Hagen ønsker ikke å kommentere saken.