RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elie Wiesel-stiftelsen mistet alt i Madoff-skandalen

New York (NTB-AFP): Stadig flere får føle følgene av Madoff-skandalen i USA. 100 millioners-stiftelsen til nobelprisvinner Elie Wiesel er så godt som blakk.

Forretningsmannen Bernie Madoff innrømmet tidligere denne måneden å ha svindlet kunder for over 350 milliarder kroner. Madoff hadde spesielt gode kontakter i det jødiske miljøet i USA og en rekke jødiske selskaper har fått merke svindelen på livet, blant dem Elie Wiesel-stiftelsen.

Stiftelsen meldte onsdag at den har tapt over 100 millioner kroner på svindelskandalen.

? Vi er svært lei oss for å være blant ofrene til en av historiens største bedrageriskandaler. Stiftelsen har tapt så godt som alle pengene sine, heter det på hjemmesidene til stiftelsen.

Det understrekes at stiftelsens arbeid for internasjonal dialog og toleranse vil fortsette. Stiftelsen ble dannet av Elie Wiesel, Holocaust-overlevende og menneskerettsforkjemper, som ble tildelt Nobels fredspris i 1986.

Tirsdag begikk en fransk investeringssjef som har tapt store penger på Madoff-skandalen i USA, selvmord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere