Gå til sidens hovedinnhold

Elizabeth (18 dager) overlevde i ruinene

Elizabeth har tilbrakt halve livet sitt i et sammenrast hus.

Lille Elizabeth Joassaint hadde tilbrakt nesten halve livet sitt i ruinene uten mat og drikke, da hun ble reddet ut av et sammenrast hus tirsdag denne uken.

Da var hun bare 15 dager gammel. Jenta har på mirakuløs vis overlevd i det sammenraste huset i hele åtte dager.

- Det var Gud som viste nåde, sier moren Michelene Joassaint (22), skriver Wall Street Journal.

Søkte etter liket
Det var et fransk redningsteam som hadde reist til det sammenraste huset for å søke etter liket til babyen. Men franskmennene ble gledelig overrasket da de fant jenta i live.

Les også: Baby har levd halve livet i ruinene

Nå befinner jenta seg i et teltsykehus i Haiti, og skal være i god behold.

- Vi hører om helt forbausende historier om overlevende. Det styrker håpet om å finne flere overlevende, og viser oss hvor utholden en baby kan være, sier redningsarbeider i Port-au-Prince, Sabine Pookey, melder Daily Mail.

Mer enn 120 mennesker har blitt reddet ut i live fra ruinene, og letemannskaper søker fortsatt i håp om å finne flere overlevende. Blant annet er det en britisk gruppe som leter etter savnede i en kollapset skole hvor det var 100 barn.

Moren måtte forlate huset
Mammaen til Elizabeth hadde gitt babyen brystmelk i annen etasje hjemme i huset like før jordskjelvet. Deretter hadde hun gått ned i første etasje.

Da skjelvet startet, forsøkte hun å komme seg opp til datteren, men de kraftige rystelsene tvang henne til å forlate huset før det kollapset.

- Jesus ønsket ikke at babyen skulle dø på denne måten. Alle visste at babyen var død unntatt Herren, sier bestefar Michelet Joassaint (47).

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her