RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elkem-sjef går etter uenighet

Sist oppdatert:
Orkla velger å beholde Elkem, Sapa og Borregaard innen konsernet. Dette får Elkem-sjef Ole Enger til å trekke seg
Dette skriver Orkla i en melding mandag morgen:

- Orklas styre mener at det foreligger et betydelig verdiskapningspotensial i Elkem, Sapa og Borregaard. Å realisere dette krever aktiv selskapsutvikling og restrukturering, og styret
mener at Orkla med sine industrielle og finansielle ressurser er best egnet til å kunne forløse disse verdiene. Samtidig mener styret at en utskillelse i dag ikke vil gitt den samme langsiktige verdiutviklingsmulighet for Orklas aksjonærer.

Enger går

Avgjørelsen fra Orkla er ikke veldig overraskende, ettersom det kun er kort tid siden konsernet avsluttet sitt kjøp av hele Elkem. Likevel reagerer den mangeårige Elkem-sjefen Ole Enger.

Han trekker seg fra toppjobben i Elkem, og vil fremover jobbe på styreplan i aluminumsdelen.

- Samtidig har Elkem-sjef Ole Enger som følge av styrets beslutning stilt sin plass til disposisjon, og konsernsjef Dag J. Opedal har anmodet ham om å ta en sentral rolle på styreplan i den videre utviklingen av selskapene, noe Enger har akseptert. Adm. direktør i Elkem Aluminium, John G. Thuestad, foreslås overfor styret i Elkem som adm. direktør i selskapet, heter meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere