Elkem Solar stanser produksjonen i Kristiansand

Kristiansand (NTB): Elkem Solar har besluttet å midlertidig stanse produksjonen av silisium til solceller ved bedriften i Kristiansand. Det får konsekvenser for bedriftens 225 ansatte.

Det er den vanskelige markedssituasjonen i solcellemarkedet som er grunnen til at bedriften må innstille produksjonen og permittere ansatte.

- Det er bygget opp stor overkapasitet i bransjen og industrien er inne i en fase med konsolidering der produksjonen tilpasses etterspørselen. Markedet for solenergi vil fortsette å vokse i fremtiden, og Elkem Solar har en teknologi som gir oss et vesentlig konkurransefortrinn i forhold til andre produsenter. Vi stiller derfor sterkere enn våre konkurrenter når markedet tar seg opp igjen, sier Trond Sæterstad, direktør i Elkem Solar.

Hvor mange som blir permittert er ennå ikke avgjort. Flere av de ansatte vil få midlertidige engasjementer i konsernet Elkem og dets kinesiske eier China International Bluestar. Deler av den eksisterende organisasjonen i Kristiansand vil gjennomføre forbedringsprosjekter ved Elkem Solar under produksjonsstansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.