RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elkem vil stå alene

Sist oppdatert:
Industrikonsernet Elkem ønsker å skilles ut fra Orkla-konsernet. Den nye Orkla-sjefen Dag Opedal sier dette skal vurderes
Konserndirektør i Elkem, Svein Sundsbø, sier til Dagens Næringsliv at det er et utbredt ønske i Elkem-leiren at selskapet igjen skal stå på egne ben.

- Det er et utbredt ønske i Elkem-miljøet at den vurderingen konkluderer med en reintroduksjon av Elkem på Oslo Børs, sier Sundsbø til Dagens Næringsliv.

Den nyvalgte Orkla-sjefen, Dag Opedal, sier nå at dette vil vurderes. Det er kun kort tid siden Elkem i sin helhet ble innlemmet i Orkla, noe som førte til at børsnoteringen ble trukket.

- Avveiningen av om Elkem skal være en del av Orkla eller ikke, er et viktig veivalg for Orkla. Før det fattes en beslutning må det gjøres en skikkelig analyse slik at styret får et godt beslutningsgrunnlag. På det andre siden har jeg forståelse for at de selskaper som er berørt av prosessen, ønsker en så komprimert vurderingsperiode som mulig, sier Opedal til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere