(iHarstad) I januar 2020 anmeldte Ellen Henningsen Hellem eieren av huskyen Luk etter at den angrep og beit henne. Hendelsen skjedde etter at de hadde passert hverandre ved undergangen mellom Nedre og Øvre Holtet i Harstad. Ellens venninne gikk bak og var vitne til hendelsen.

I retten, som gikk i desember samme år, ble det fastslått at det ikke var noen tvil om at Ellen ble bitt av hunden Luk, og dommen førte til at hunden ble begjært avlivet.

Nå, over tre år etter hendelsen, blir Ellen fremdeles hetset på nettet, og hun får både telefoner og meldinger av personer som mener hun er et forferdelig menneske.

– Nå må nok være nok, sier Ellen. Jeg skjønner også hetserne om det hadde vært et snev av sannhet i historien de serverer. Men nå er det nå slik at en sak har alltid to sider, og dessverre er det blitt slik i denne saken at Luk-tilhengergruppen er feilinformert om hendelsen. Det var et direkte angret og det var aldri snakk om noen slåsskamp mellom hundene.

– Det går ikke an å gå etter privatpersoner på denne måten. Jeg ble bitt av en hund og jeg anmeldte. Etter oppfordring på legevakten, på grunn av bittets omfang, måtte jeg både ta stivkrampe og antibiotikakur. Bittet gikk gjennom huden og skadet muskulaturen. Det er politiet som har begjært avlivning. Jeg har aldri bedt om at hunden skulle bli avlivet. Det var retten som avgjorde det.

Prøvd å distansere seg

Hun forteller at hun har prøvd å distansere seg fra det som blir sagt, men det til tider er vanskelig.

– De går både etter meg som privatperson, og siden jeg jobber som buntmaker er det veldig lett for dem å gå etter jobben min også.

– Jeg får mye tyn på Facebook-siden som driver med innsamling av penger til advokat, og jeg får mange kommentarer fra kjenninger som spør om jeg har sett hva de nå har skrevet om meg.

– I tillegg har folk ringt meg, eller sender meg meldinger på Messenger, for å fortelle meg hvilken fæl person jeg er. Noen har tatt kontakt fordi de ikke helt skjønner sammenhengen, og noen har forandret meningen etter at de har hørt min versjon.

Dramaqueen, drittkjerring og heks

På facebooksiden blir Ellen blant annet kalt dramaqueen, drittkjerring, heks. De mener anmeldelsen er tuftet på ren ondskap og djevelskap.

– Hva om hunden hadde bitt et barn? Det er flere historier om hunder som har bitt flere ganger og til slutt har det endt fatalt. Det var ikke min mening at hunden skulle bli avlivet. Min tanke var at det skulle registreres at hunden hadde bitt en person.

– Ifølge de som støtter hundeeieren må jeg være stokk dum som ikke forsto at det var slik det kom til å ende med avliving.

Det blir også sagt at de håper karma kommer og tar henne, – et utsagn en av gruppens administratorer svarer at det håper hun også.

– Sånn som folk oppfører seg på siden så tror jeg det er noen andre som heller burde bekymre seg for karma.

Ellen undrer seg litt over hvorfor den egentlige eier av hunden Luk ikke tar del i saken.

– Kan det være at han ikke er helt enig i datteren og hennes mor i hvordan de holder på i saken? Det er kun vi tre personer som var til stede i hendelsen. Datterens oppdiktede versjon av hendelsen, kjenner ikke vi som var til stede oss igjen i.

– Det var jeg som ble bitt, Luks eier, og May som så hendelsen og som gikk fem- ti meter bak meg. Hun gikk bak, nettopp fordi det ikke var plass på gang og sykkelstien og til å møtes tre hunder med eiere.

– Min tur å snakke

Ellen har skrevet en tekst hun vurderer å legge på sin egen Facebook-side.

– Nå er det min tur å snakke. Der kan alle som er interessert i å vite hva som skjedde denne kveldsturen jeg ble bitt, lese min side av saken. Jeg vil bare ha ro og fred, og et ønske om at dette er fortid.

Ellen har hatt hund i over 30 år, og har aldri opplevd å bli angrepet på denne måten

– Det mente noen i Luk gruppen at det måtte man regne med. Uhell kan skje med at hunder stikker av, at hannhunder kan fly på hverandre om de er løse.

– Mange lurer jo også på om jeg angrer på at jeg anmeldte. Til det kan jeg bare svare at det jeg angrer på er at jeg ikke ropte til eieren av Luk om at det hadde vært lurt å ta til seg hunden. Hendelsen var helt unødvendig og hadde han sikret sin hund ved å korte ned båndet ville ikke dette ikke skjedd. Det var derfor Luks eier ble anmeldt for uansvarlig hundehold.

Ser ikke problemet

Bjørg Christin Danielsen var eieren til Luk. Hun ser ikke problemet med måten Ellen blir omtalt på siden deres. Selv er Danielsen en av administratorene i Facebook-gruppa.

– Det er en lukket gruppe for de som støtter Luk. Folk synes at det har blitt gjort veldig mange feil i denne saken og da er det vanskelig å legge lokk på følelsene sine.

Selv velger hun å holde seg i bakgrunnen.

– Det som er mitt problem er hvordan politiet har håndtert saken, og det er det advokaten vår nå jobber med. Vi mener det har blitt gjort mange feil og det må vi få en oppklaring på.

– Vi får se når hele denne saken er over om det blir ryddet opp i kommentarfeltene.

– Vi har nettopp hatt mye oppstyr i media på grunn av skittkasting på lukkede forum. Til og med utenlandske medier har dekket saken. Er du ikke redd for at noe sånt skal skje med denne gruppen?

– Hvis utenlandsk media vil dekke saken om Luk så er de mer enn velkommen til det.

Flere tusen engasjerer seg for dødsdømte Luk: Krever ny hundelov

Etter rettssaken hetses Ellen på nettet: – Jeg blir beskyldt for å være en morder