Ellen våknet med en rev i senga

Foto: Ole Ragnar Ekren/Aura Avis

- Jeg våknet da jeg kjente at et dyr slikket meg på tærne, sier Ellen Lilleby.

21.09.10 06:00

OPPDØL: Det sier Ellen Lilleby (83) og ler. Grytidlig lørdag morgen for ei uke siden fikk hun en revevalp opp i senga si.

Les saken i Aura Avis

Hun bor i Bjugn, men er født og oppvokst på Nebba på Oppdøl. Forrige uke var hun på besøk hos bror Arne Innerdal, som bor på hjemplassen.

Ble slikket på tærne
Grytidlig lørdag morgen fikk Ellen en svært uvanlig gjest i loftsenga si.

– Jeg våknet da jeg kjente at et dyr slikket meg på tærne. Først trodde jeg naturligvis at det var huskatten som hadde krøpet opp i senga mi, men plutselig fikk jeg se halen på dyret og da skjønte jeg med en gang at det var en revevalp. Da jeg rørte på beina hoppet valpet ned på gulvet, ble sittende og se på meg en stund, før han langsomt smøg seg ned trappa til første etasje, videre ned kjellertrappa og ut gjennom katteluka som er montert i kjellerdøra, forteller Ellen.

Ville hvile etter mat

Det var varmt i helga og av den grunn sto dørene i huset åpne oppover i etasjene. Slik hadde revevalpen greid å komme seg helt opp på loftet, etter at han først hadde spis opp smitt og smule av kattematen som sto i gangen i første etasje. Ferdig med måltid tok han seg opp loftstrappa for å få seg en lur.

Ellen alarmerte vertskapet. Bror Arne åpnet utgangsdøra og på gårdsplassen satt revevalpen og sendte ham et troskyldig blikk.

Prøvde å snakke alvor...
– Vi hadde en lang samtale og jeg spurte det var han som hadde spist opp all kattematen og stukket av med både støvler og hansker både her og i nabolaget. Jeg fikk ikke noe svar, og etter hvert ruslet valpen rundt husnova og ble borte. Men det ble i alle fall et fint møte med naturens eget barn, forteller bror Arne.

– Om jeg ble redd, nei, jeg tror faktisk ikke at det helt har gått opp for meg at jeg har hatt en rev i senga, sier Ellen.

Les flere saker fra Aura Avis her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag