Ellen var millionær fra før

Ellen Kathrine Lie (29) vant finalen i TV 2-serien «Skaperen», og fikk en million i støtte til å realisere bedriftsdrømmen sin. Men hun eier allerede flere selskaper og er millionær.

28.04.06 08:35

(SIDE2): Ellen Kathrine Lie, med sin multiavlesningsboks, kapret en million kroner i «Skaperen» tirsdag kveld.

De tre finalistene i «Skaperen» er Ellen Kathrine Lie med sin multiavlesningsboks, Snorre Logan med sin syresalve, og Audun Jonassen med sine snowboardklær mot hasj. De fikk henholdsvis 1 million, 700.00 og 300.000 kroner av Innovasjon Norge tirsdag kveld.

Det populære programmet skulle hjelpe folk med å få realisert sine gründerideer.

Ifølge Dagbladet er imidlertid Lie en resurssterk dame som er eneier av tekstilbedriften Ekat Trading AS. I tilegg er hun medeier i Øståsen Eiendom AS. De to bedriftene har ifølge Dagbladet en samlet verdi på rundt 27.5 millioner kroner. Til avisen bekrefter hun at begge selskapene er i sterk vekst.

Innovasjon Norge opplyser at deres kriterier ble fulgt da Ellen Kathrine Lie ble tildelt millionstøtten.

- Hjelpen jeg har fått gjennom «Skaperen» er uvurderlig for meg og mine tre ansatte i High Tech Security. Det er enormt hardt å være gründer og både millionstøtten og blesten som tv-programmet har gitt har bidratt til å skaffe oss investorer og gjennomføre noe vi aldri ville greid ellers, sier Ellen Kathrine til Dagbladet.

Hun opplyser også at bedriften «Øståsen Eiendom» eies av familien hennes og at hun selv ikke kan realisere verdiene av virksomheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.