RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elleve drept i angrep på politistasjon i Kina

Beijing (NTB-Reuters-AFP): Elleve personer ble drept og to såret da en gruppe bevæpnet med økser og kniver angrep en politistasjon i den nordvestlige Xinjiang-regionen i Kina.

Angrepet skjedde i 17.30-tida lokal tid lørdag, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. De i alt ni angriperne som alle ble drept, skal ha vært væpnet med kniver og økser. To politimenn skal ha blitt drept, mens to andre ble såret..

- De ni bøllene ble skutt på stedet og den lokale orden gjenopprettet, heter det i en rapport fra myndighetene som Xinhua siterer. En av de påståtte angriperne identifiseres med et typisk uigurisk navn.

Dilxat Raxit, en talsmann for World Uighur Congress med hovedkontor i München, tror ikke på forklaringen fra kinesiske myndigheter. Han mener det var væpnede myndighetsstyrker som sto bak uroen.

Han skriver i en epost at den siste episoden lørdag skjedde etter at politiet hadde slått uigurer med elektriske køller. Dette hadde utløst at mange gikk til politistasjonen for å protestere, og at politiet da skjøt og drepte en av demonstrantene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere