RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elleve har druknet i år

Til nå i år har elleve personer druknet i Hordaland. På landsbasis er tallet 82.

Elleve personer har druknet i Hordaland til nå i år, viser tall fra Norsk Folkehjelp. I løpet av årets ni første måneder i fjor druknet åtte personer i Hordaland. To av de som druknet i år, omkom i ulykker i september.

To av de omkomne i Hordaland i år har druknet etter fall fra båt, mens to har omkommet etter at båten de satt i kantret. Seks av de omkomne druknet i juni og juli, mens august forløp uten drukningsulykker i Hordaland.

Nedgang
På landsbasis har det i år vært en nedgang i antall druklningsulykker. 82 personer har omkommet i drukningsulykker i løpet av årets ni første måneder, mot 89 i samme periode i fjor.

Bare Nordland har hatt flere drukningsulykker i år, med tolv. Dette er en kraftig økning for Nordlands del, fra seks i fjor. Svalbard og Nord-Trøndelag er de eneste som har sluppet unna drukningsulykker til nå i år, mens Oslo og Aust-Agder har hatt en drukningsulykke hver.

72 av de druknede hittil i år er gutter eller menn. Flertallet av de som drukner er voksne menn over 40 år. Bare 10 kvinner har druknet i løpet av årets ni første måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere