Gå til sidens hovedinnhold

Elleve islamister fengslet i Storbritannia

London (NTB-AFP): Elleve britiske muslimer er fengslet i Storbritannia for å planlegge en serie attentater som gjerningsmennene håpet skulle bli like voldsomt som terroren mot USA i 2001 og London i 2005.

Som del av den omfattende planen reiste seks av mennene til Pakistan for å få terrortrening. Det endelige målet var å utløse åtte ryggsekkbomber og muligens andre tidsinnstilte bomber i områder med store og tette folkemengder.

Hvor attentatene skulle skje, er ikke fullstendig klarlagt. Men dommeren sa at målet kan ha vært Birmingham.

Lederen for islamistgruppen, Irfan Naseer, ble dømt til livsvarig fengsel. Hans nærmeste medarbeider Irfan Khalid ble dømt til 18 års fengsel. Og en tredje person til 15 års fengsel. Åtte andre fikk også fengselsstraffer.

- Planene deres hadde al-Qaidas velsignelse og deres hensikt var å fremme al-Qaidas målsettinger. Den eneste sperren mellom Naseers gruppe og massedrap var at myndighetene grep inn, sa dommer Richard Henriques etter at han hadde avsagt dommene.

Irfan Khalid, gruppens nummer to, hadde skrytt av at planene skulle føre til «et nytt 11. september», terroren som rammet New York og Washington 11. september 2001. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre