RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elleve personer drept av menn som skulle ut av Norge

Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013.
Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept i november i 2013. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Siden 2003 har elleve personer blitt drept av menn som enten har fått avslag på sin asylsøknad eller er blitt utvist fra Norge.

Det er VG som har gått gjennom sakene tilbake til 2003. Avisen skriver at tallet inkluderer trippeldrapet på Valdresekspressen i 2013 og dobbeltdrapet i Oslo onsdag, hvor en utvist 55-åringer siktet.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) sier han ser alvorlig på problematikken.

– Det er svært alvorlig at personer som er utvist, begår alvorlig kriminalitet. At personer som skulle vært uttransportert, begår drap, er en alvorlig understreking av det regjeringen har gjort klart siden tiltredelsen, nemlig at utviste personer skal ut av landet så raskt som mulig, sier Anundsen.

VG understreker at tallene er basert på omtalte drapssaker, og er ikke nødvendigvis utfyllende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere