Elleve uker gammelt spedbarn påført alvorlige hodeskader

SIKTET: Sør-Øst politidistrikt har siktet et foreldrepar fra Hønefoss etter at deres felles barn er alvorlig skadet.

SIKTET: Sør-Øst politidistrikt har siktet et foreldrepar fra Hønefoss etter at deres felles barn er alvorlig skadet. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Det elleve uker gamle spedbarnet var livstruende skadd.

11.07.19 14:26

- Det er stor sannsynlighet for at barnet er påført disse skadene. Foreldrene ble siktet for betydelig kroppsskade 20. juni, og da ble de pågrepet og avhørt, det sier politiinspektør Per Thomas Omholt under pressekonferansen.

Barnet var rundt elleve uker gammelt da det ble skadd. Omholt opplyser at skadene til barnet var livstruende periode, og at man trodde barnet skulle dø.

- Helsepersonell uttalte at skadene mest sannsynlig var påførte, opplyste politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt.

Svært alvorlige hjerneskader

Foreldrene ble pågrepet og siktet 20.juni i år, etter at Ullevål sykehus kontaktet politiet 16.juni. Barnet skal da ha hatt blødninger i øyebunnen og i hjernen.

- Barnet er noe bedre, men kommer til å ha svært alvorlige hjerneskader ut livet, sier politiinspektøren.

Politiet har ikke gitt mange opplysninger om det siktede foreldreparet, utover at de er fra Hønefoss og at de regner dem som en vanlig familie.

Foreldreparet ble pågrepet, men er nå løslatt. De erkjenner ikke straffskyld. Begge foreldrene har besøksforbud overfor barnet, men har fått besøke barnet med politiet til stede på grunn av de livstruende skadene.

Tre hypoteser

Politiet jobber ut fra tre hypoteser, hvor den første er at skadene er påført barnet med vilje. Den andre hypotesen er at skadene er resultat av et uhell. Den tredje er at de alvorlige skadene har medisinske årsaker.

– Her kommer det med vannhode inn, noe som det er en del diskusjon om i fagmiljøene, sier Omholt.

Ber om ekstern ekspertise

Advokat Sidsel Katralen er forsvarer for moren, som stiller seg uforstående til siktelsen.

– Hun er selvfølgelig opptatt av å finne årsaken til skadene og ønsker at politiet etterforsker saken objektivt, sier Katralen til NTB.

Moren ønsker blant annet objektive sakkyndige, gjerne fra utlandet, ifølge forsvareren.

Faren, som har fått oppnevnt advokat Jon Anders Hasle som forsvarer, ber også om at det hentes inn ekstern ekspertise.

– Han opplever det helt forferdelig å ha en siktelse mot seg. Det verste er at barnet i den tilstanden det er i, sier forsvareren til NTB.

Foreldrene ønsker ifølge Hasle å være hos barnet hele tiden, men kontaktforbudet hindrer dette. Foreldrene har krevd forbudet opphevet, og retten skal behandle saken onsdag til uka, opplyser forsvareren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.