RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellevill bonusbonanza

Sist oppdatert:
Aldri har bonusutbetalingene vært så høye.
Londons businessdistrikt City opplever elleville tider. Bonusene har økt med 30 prosent til en rekordutbetaling på 14 milliarder pund - det vil si 160 milliarder norske kroner.

Økningen er dobbelt så høy som i 2006, og bidrar til økte sosiale forskjeller, skriver The Guardian. Bonusene utbetales mot et bakteppe av rekordhøy gjeld, flere konkurser og et økt antall familier som ikke har råd til å betale boliglånet sitt.

De enorme bonusutbetalingene har bidratt til å øke etterspørselen etter luksusprodukter og eksklusive eiendommer. Eiendomsmeglere forklarer ofte årsaken til eksplosjonen i boligprisene i den dyre enden med bonusutbetalingene.

Det er rett og slett ikke mange nok eksklusive eiendommer i London til å dekke etterspørselen fra hele verdens finansfyrster. Det er også fem års venteliste på Rolls-Royce og mangel på mannskap til superyachter. Hittil har 688 80-fots yachter blitt sjøsatt, og enda 250 er bestilt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere