Elleville festivaler

Tomatfestivalen i Bunyol utenfor Valencia er kjent over hele verden.

Tomatfestivalen i Bunyol utenfor Valencia er kjent over hele verden. Foto: Juanjo Valverde (Flickr/creative commons)

August byr på tomatfestival, ølfestival og kasting av mobiltelefoner.

06.08.10 06:16

August hadde opprinnelig navnet Sextilis på latin fordi det var den sjette måneden i den romerske kalenderen. Den gang var mars første måned og året hadde kun 10 måneder. Rundt år 700 før Kristus ble August den 8. måneden slik vi kjenner den i dag. Av merkedager kan vi notere oss at 1. august er nasjonaldagen til Sveits og 6. august er uavhengighetsdagen til Bolivia. I India feirer man tidspunktet for sin uavhengighet den 15. august.

Har du Norges beste reiseblogg? Klikk her.

Stor festivalmåned
August er en av de store festivalmånedene i Europa, og to av de største og mest kjente festivalene er La Tomatino i Bunyol like utenfor Valencia i Spania den 25. august, og Palio-festivalen, det helgale hesteløpet som foregår på store piazza del Campo midt i Siena som holdes 16. august. Til disse arrangementene er du nok svært sent ute med å skaffe deg hotellrom. Men fortvil ikke, det foregår en rekke andre arrangementer og festivaler i august, som både er helgale og morsomme å se på, og ikke minst delta i. Her får du et lite utvalg:

Få reisetips fra hele verden hos Reiseplaneten.

Krabbefangst og Lederhosen
Allerede i helgen gikk noen av festivalene av stabelen. 1. august ble det arrangert mesterskap i krabbefanging i Walberswick i England. Her har deltakerne 90 minutter på seg til å fange den tyngste krabben.

I den lille byen Windischgarsten i Østerrike var det Lederhosen som gjaldt i helgen. Her ble det arrangert Lederhosen-festival hvor personen med den mest originale lederhosen ble premiert.

Bli kjent med München hos Reiseplaneten.

Krabbefangermesterskapet
Den 1. august arrangeres det årlige åpne britiske mesterskapet i den edle kunst å fange krabber. Åstedet er i Walberswick i England. Du får 90 minutter på deg til å fange den tyngste krabben. Walberswick befinner seg helt øst i England, nær Nordsjøen. Avstanden til London er faktisk ikke mer enn ca. 180 kilometer og du kan fint ta en dagstur med leiebil. Nærmeste store byer er Ipswich i sør og Norwich mot nordvest. Vinner du får du evig berømmelse og noe å fortelle barnebarna.

Les mer om reisemål i Storbritannia hos Reiseplaneten.

Twin Peaks
Husker du TV-serien Twin Peaks? David Lynch var på alles lepper den gang folk hver eneste helg fulgte med i den skremmende kultserien Twin Peaks. Fra 6. til 8. august arrangeres det en egen festival i North Bend, Washington, til minne om nettopp denne serien. Hvem vet hva som kan skje på en slik festival? Dette er et «must» for deg som så alle episodene. Fly til Seattle og ta turen de 50 kilometerne sørøst til North Bend.

Mobiltelefonkasting
Heldigvis har vi finner og briter, for de er sprø når det gjelder festivaler. Den 14. august arrangeres britisk mesterskap i mobiltelefonkasting i Battersea Park i London. Inspirasjonen kommer fra Finland som lenge har bedrevet denne sporten. Der er det jo tradisjon i å hive ting langt, selv om Norge nå har den beste spydkasteren. Mesterskapet i London arrangeres fra kl. 13:00 til kl. 17:00 hvis du har lyst til å bli kvitt en gammel mobiltelefon.

Få reisetips om London hos Reiseplaneten.

Føler du at du har talent i kasting, så tar du kanskje heller tar turen til Savonlinna i Finland? Her arrangeres nemlig VM i mobiltelefonkasting den 21. august. Hvis du ikke vinner i det å kaste lengst, kan du få premie for å kaste mest originalt. Savonlinna befinner seg 330 kilometer nordøst for Helsingfors, ikke langt fra grensen til Russland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ¿ccdoh1¿

Ølfestival i Beograd
Beograd i Serbia har blitt et enkelt reisemål med Air Baltics rute fra Oslo. Beliggenheten er cirka 400 kilometer sørøst for Zagreb i Kroatia. Beograd er en hyggelig by å besøke, i alle fall når byen arrangerer sin store ølfestival. Ølfestivalen er et godt alternativ som er ukjent for mange hjemme i Norge, som en erstatning for Oktoberfest i München hvor alle hoteller allerede er booket. Tidspunktet er fra 18. august til 22. august og du får mulighet til å drikke usannsynlig mange typer øl, og i store mengder. Og prisene er selvsagt lave.

Last ned gratis reiseguider her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.