RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellings mor er død

(Filmweb)
Sist oppdatert:
Skuespiller Grete Nordrå døde tirsdag.

(SIDE2:) Skuespiller Grete Kristine Nordrå døde tirsdag morgen på Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen etter en tids sykdom. Nordrå ble 88 år gammel, skriver Bergensavisen.

Nordrå hadde en lang karriere som teater- og filmskuespiller. I tillegg til at hun fortsatte å spille på DNS også etter vanlig pensjonsalder, ble hun også kjent for et nytt publikum gjennom rollene som Ellings mor i filmen Mors Elling (2003) og som Anna Neshov i NRK-serien Berlinerpoplene (2007).

Lang karriere
I 1982 begynte hun på Den Nationale Scene i Bergen, der hun ble værende i 20 år og spilte i 39 teateroppsetninger. Hennes siste opptreden på DNS var i Festen i 2002 hvor hun spilte farmor.

Nordrå debuterte i 1949 som danser ved Edderkoppen Teater i Oslo. Hun var deretter danser på Chat Noir.

I 1952 fikk hun sin debut som skuespiller på Folketeatret i Oslo, der hun var til 1959.

Før hun kom til DNS i 1982 hadde hun spilt ved Oslo Nye Teater, Trøndelag Teater, Det Norske Teatret, Teatret Vårt i Molde og ved Rogaland Teater i Stavanger. Hun har også hatt roller i Stiklestadspelet og Mostraspelet.

Blant filmrollene er Ni liv, Hustruer, Medmenneske, Lars i porten, Mors Elling og Berlinerpoplene.

Kongen utnevnte i 2003 Nordrå til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats for norsk scenekunst.» Grete Kristine Nordrå var æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund.

Les flere nyheter fra ba.no her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere