RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsker å skifte mobiloperatør

Sist oppdatert:
Nye tall viser at nordmenn skifter mobilselskap i rask hastighet. Ordningen med å beholde mobilnummeret ved skifte av operatør er en suksess
Tirsdag var forvaltningsorganet Post- og teletilsynet ute med tall over nordmenns mobilvaner.

Disse viser at det i 2004 er 452.000 mobilnummer som har skiftet mobilselskap. Totalt er det foretatt nær 1.159.000 porteringer av nummer siden nummerportebilitetsordningen ble innført første desember 2001.

Dermed er ordningen med nummerportebilitet en suksess.

Ville øke konkurransen

Ordningen med nummerportebilitet ble innført av myndighetene for å øke konkurransen i det norske telemarkedet. Dette betyr at du kan beholde ditt mobilnummer selv om du skifter tilbyder, forutsatt at den nye tilbyderen ønsker å ta i mot ditt gamle nummer.

Ordningen gjelder både for dem med kontantkort og fastabonnement.

Fordelen med nummerportabilitet er at du enklere kan velge å være kunde hos det selskapet som gir deg det beste tilbudet. I tillegg slipper du å melde fra til venner og bekjente om at du har skiftet nummer.

Aktiv skifteperiode i desember

I desember var det 36.648 mobilnummer som ble forflyttet (portert) til et annet selskap, viser tall fra Post- og teletilsynet.

Det ventes at skifte av operatør tar seg opp under det aktive julesalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere