Elsker deg - du tar livet av meg

Den 38 år gamle mannen som står tiltalt i Bergen tingrett for å hatt sex med en 15-åring, og for senere å ha trakassert henne, viste med sin forklaring i går at han har et ekstremt skiftende følelsesliv.

17.01.06 10:27

I retten ble det snakket mye om de hundrevis av sms-meldingene 38-åringen har sendt til eks-kjæresten siden det ble slutt mellom dem for fire og et halvt år siden. Senest i går mottok jenta, som nå er blitt 19 år gammel, en lang e-post fra tiltalte. Meldingene han har sendt inneholder alt fra kjærlighetserklæringer til selvmordstrusler. Han har sendt meldinger til hennes foreldre og besteforeldre hvor han har gitt uttrykk for at hun ikke akkurat er mors beste barn. I retten begrunnet tiltalte meldingene med kjærlighetssorg, sjalusi og psykisk ubalanse.

- Hennes mor har aldri likt meg. Kanskje fordi hun ikke er så mye eldre enn meg, sa 38-åringen i retten.

Falt i gråt
Da jenta han en gang var sammen med skulle forklare seg for retten mandag, måtte tiltalte gå på gangen og vente. Det var en tydelig preget jente som sto i vitneboksen. Hun falt i gråt flere ganger under forklaringen sin. Hun fortalte at tiltalte har terrorisert henne i åresvis. Tiltalte på sin side karakteriserte sine handlinger som «barnslige» og «teite».

Tagging
Ved en anledning spraymalte han veggene på skolen hun gikk på der han skrev setninger som gikk ut på at hun var av en løsaktig karakter. Denne hendelsen skjedde to dager før hun skulle ha eksamen. Tiltalte tok bilde av ugjerningen og sendte det via mms til henne. Med bildet fulgte teksten «gled deg til å gå på skolen» . Tiltalte har forklart at han gjorde dette for at hennes nye kjæreste skulle bli forbannet og gjøre det slutt med henne.

Historien bak
Det hele startet i oktober 2001 med at en ung jente på 15 år ble forelsket i en 19 år eldre mann. De delte hobby og ganske raskt også seng. Forholdet ble holdt hemmelig for omverden i et par måneder, men idyllen sprakk relativt fort. Kjærlighetsforholdet tok slutt etter et halvt år, og den da 34 år gamle mannen viste seg etterhver å være en meget kontrollerende mann. I et års tid gikk det allikevel noenlunde greit, men da hun fikk ny kjæreste klikket det fullstendig for mannen. Siden skal jenta ha levd i et mareritt. I juni 2004 var det gått så langt at politiet ga 38-åringen forbud mot å oppsøke, eller kontakte jenta. Heller ikke det stoppet ham. Nå står han overfor mulig fengselsstraff og bot.

Saken avsluttes i Bergen tingrett tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.