RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsker friluft - tross regn

Sist oppdatert:
Regn skremmer ikke barn. Hundrevis trosset styrtregnet, og markerte i helgen starten på friluftslivets uke. Se bildespesial.

SOGNSVANN (TV 2 Nettavisen): Selv om regnet høljet ned, ville hundrevis av barn og foreldre markere åpningen av Frilufttlivets uke på Sognsvann. «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» var tydeligvis mottoet for de fremmøtte.

Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) vil denne uka forsøke å øke rekrutteringen til friluftslivets gleder. Og ukestarten tegner lovende i så måte.

- Vi er kjempefornøyde med oppmøtet. Folk bryr seg ikke om at det plaskregner ute, og vil ikke gå hjem, sier informasjonskonsulent i FRIFO Siri Meyer til TV 2 Nettavisen. Enda sent på ettermiddagen var det lange køer bak de fleste aktivitetene.

Norske foreldre er flinke til å ta med seg barna ut, og spesielt når de har mulighet til å prøve så mange forskjellige aktiviteter på en og samme dag.

Elleve av tretten medlemsorganisasjoner i FRIFO tilbød padling, pølsegrilling på bål, orientering, klatring, høyhopping, fiske, lavvobesøk og jegersuppe. Alle barn som deltok på fem av aktivitetene fikk utdelt bamser, kassetter som premie.

Klatring ekstremt populært
Norges Klatreforbund stilte med klatrevegg ute i det fri, som var svært ettertraktet blant barna. Før de begynte med nummerert kø måtte ungene vente i minst en halvtime for å få prøve.

- Køen var flere timeter lang tidligere i dag. Det var derfor vi begynte å gi barna nummer på hånden, slik at de heller kunne komme tilbake senere, sier generalsekretæær i Norges klatreforbund, Siri Drageset til TV 2 Nettavisen.

Det er ikke tvil om at klatring er morsomt for både barn og voksne - det kunne generalsekretæren bekrefte.

Speiderkarusell og høyhopping
KFUK og KFUM speidere hadde laget en karusell for barna i tømmer og tøy. Denne var veldig ettertraktet blant barn mellom seks og ti år.

- Speidernes karusell var definitivt den mest populære aktiviteten, bekrefter Meyer.

4H Norge gav den yngre garde mulighet til å få den ekte låvefølelsen med å hoppe i høyet. Her var køen konstant lang.

- Stian (4) og Eirik (3) har hoppet i høyet tre ganger i dag, sier pappa Finn Gustav Skofteland. Da TV 2 Nettavisen møtte de tre hadde de seg en pause og grillet pølser på ett av de mange bålene.

Svømmebasseng i lavvoene
Opprinnelig hadde Norges Speiderforbund et tilbud om å overnatte i lavvo fra lørdag til søndag, men det ble avlyst på grunn av været. Likevel var det noen som møtte opp og tålte å bli våte, deriblant Roger Sollien, Solveig Mæland, Silje Gjeraldstveit og Jens Svendsen fra Oppegård Røde kors.

- Vi har overnattet siden fredag, og hadde nokså fint vær fra fredag til lørdag formiddag. Men i natt høljet det ned, og da vi våknet var alt som lå på bakken vått. Det var rene svømmebassenget, sier Roger med et smil. Likevel synes både han, Solveig, Silje og Jens det var moro, og de frøs ikke.

Spenning ute i naturen
Orienteringsforbundet og Forbundet kysten var de eneste medlemsorganisasjonene i FRIFO som ikke stilte.

Disse kommer til å stå desto sterkere neste år, lover Meyer. Hennes inntrykk er at speidernes karusell og klatringen var de mest ettertraktede aktivitetene blant barna.

På den store friluftsdagen for barna var det lange køer til både klatring, karusell, padling i kajakk og kano, Turistforeningens rapellering og til høyhoppingen.

- Jeg tror åpningsdagens suksess skyldes at man kan være ute i naturen samtidig som det er spenning knyttet til aktivitetene, sier Meyer. Hun håper at Friluftslivets uke bidrar til en økt rekruttering til friluftslivaktiviteter.

Mange ville ut på Sognsvann og padle tross i at det regnet pøste ned i bøttevis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere