*Nettavisen* Nyheter.

Elsker norsk design

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

De norske kjendisene synes det er mye bra på Oslo Fashion Week - se bildene!

18.02.10 13:17

(SIDE2): Den alltid stilige Lise Karlsnes var catwalkmodell under åpningen av Oslo Fashion Week tirsdag kveld.

Se bildekarusell fra OFW lenger ned i artikkelen!

Elsker norsk design
Det er tydelig at kjendisene er fan av norsk design. Nydelige Marion Ravn kom i en vakker kjole fra Epilogue. Kathrine Sørland har kastet seg på hettegensertrenden og var iført et superstilig antrekk fra TSH, mens Marian Saastad Ottesen falt for debutant Veronica B. Vallenes` kolleksjon.

- Det er mye bra norsk design, og jeg likte veldig godt Veronica Vallenes' visning. Hun hadde mange nydelige antrekk, og sin egen signatur i hvert plagg, forteller Marian.

Kjendisenes favoritt
Lise Karlsnes er fan av designermerket Vatle. Fam Irvoll er blant annet Samsayas favorittdesigner. Irvoll ble tidligere i år tildelt prisen «Årets beste norske designer» under Costume Awards. Tirsdag fikk designeren med seg 100.000 kroner fra Innovasjon Norge for å videreutvikle sin design for et kommersielt marked. Blant prisens kriterier kommer det tydelig frem at designeren er med på norsk verdiskapning. Designeren skal være en sterk gründer, ha stor kompetanse, ha evne til å skape nettverk og være unik.

Fam Irvoll er inspirert av Alice i Eventyrland, tegneserier, leker, mat, kaker og godteri. Hennes merkevare har et annerledes uttrykk. Hun er spesielt kjent for sitt fargerike og positivt antrekk, og ikke minst sine 3D-plagg.

Stilikon
Tirsdag kveld kunne vi se Lise Karlsnes selvsikkert på catwalken iført en vakker kreasjon fra Vatle. I et intervju med HENNE forteller Lise at hun nå igjen er klar for å erobre scenen. Det er ti år siden Karlsnes slo igjennom med bandet Briskeby med blant annet superhiten «Propaganda».

Den vakre artisten har flere ganger blitt belønnet for sin sexy mystikk og utstrålling. Selv sier Karlsnes at hun ikke har gjort noe bevisst for å bli en av landets største moteyndling.

- Jeg gikk jo ikke akkurat inn for å selge meg inn som stilikon, men mote og stil er noe jeg er glad i, og en morsom konsekvens av å holde på med det man gjør, er å få leke dressup, forteller hun til bladet.

Når Lise Karlsnes nå skal lanseres som soloartist er det under navnet «Lise of the Woods». Det er ingen tvil om at både musikk- og moteverdenen er klar for nye kunstverk fra den glamorøse rockedronningen. Karlsnes sier selv hun er klar for å bruse med fjærene.

Les mer om Oslo Fashion Week: Klikk her!

2880

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.