RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsker sexleketøy

Sist oppdatert:
Danskene bruker over 20 millioner i året på håndjern og dildoer.

(SIDE2): På et drøyt år er salget av sexleketøy i Danmark steget med over 30 prosent, mener eksperter. Og det er spesielt danske kvinner som nå har fått øynene opp for seksuelle hjelpemidler. Det skriver metroXpress.

Dildoer, penisringer og håndjern
Seksuelle hjelpemidler som dildoer og håndjern er nå så populære i nabolandet vårt at danskene bruker mer enn 20 millioner kroner i året på det, sier salgsdirektør Bernd Rapreger fra Orion, en av de største forhandlerne av sexleketøy i Danmark.

Hos dem steg salget med mer enn 30 prosent i løpet av det siste året.

- Det er helt vilt. Det er mange som kjøper via nettet, men vi opplever den største stigningen i våre butikker. På en alminnelig lørdag har vi 1500 kunder i butikken i København, sier Bernd Rapreger til metroXpress.

Han jobber nå med å åpne butikker i flere handlesentre i området.

Ikke like redde
- Sexleketøy kjøpes av alle typer - og spesielt kvinnene har fått øynene opp for mulighetene. De er ikke like redde for det lenger, som de var for bare tre-fire år siden, sier Joan Pickering, «leketøysekspert» på magasinet Tidens Kvinder, som gjennom 10 år har testet og undervist i hvordan man bruker et sexleketøy.

Hun mener at produsentene er blitt bedre til å lage leketøy som appellerer til kvinner:

- Det blir laget i lyserødt og lilla. Og så er det kommet et økomarked med ting i silikon, uten ftalater. Men det koster. Folk bruker fort flere tusen kroner når de handler sexleketøy, sier hun til metroXpress.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere