Konspirasjonsteoriene rundt drapet på John F. Kennedy vil ingen ende ta. Nå har det kommet en ny bok som lanserer nok en konspirasjonsteori rundt attentatet på den populære presidenten.

Kunstneren Mary Pinchot Meyer skal angivelig ha hatt et forhold til John F. Kennedy. Hun ble skutt og drept et år etter Kennedy.

Meyer ble brutalt skutt og drept midt på dagen da hun vandret langs Potomac-eleven i Georgetown i Washington D.C., 12. oktober 1964.

Uløst drapssak
Ray Crump Jr. ble pågrepet for drapet, men ble senere frikjent. Et vitne fortalte juryen at det var en langt større person som gjennomførte likvideringen. Drapet har forblitt en av de store, uløste drapssakene i hovedstaden Washington.

I boken «Mary's Mosaic: The CIA Conspiracy to Murder John F. Kennedy, Mary Pinchot Meyer, and Their Vision of World Peace» lanseres det en ny teori om drapet på Kennedy og elskerinnen.

- Tok LSD
Forfatter Peter Janney hevder i boken at Meyer og Kennedy var dypt forelsket i hverandre, og at de eksperimenterte med narkotika, deriblant det hallusinogene stoffet LSD, skriver Huffington Post.

Ifølge tesen skal pasifisten Meyer ha forsøkt å overtale Kennedy til å føre en langt fredeligere utenrikspolitikk midt under Den kalde krigen. Ifølge forfatteren var det CIA som drepte Kennedy. Hensikten til krigshisserne i CIA var å få kontroll over USAs utenrikspolitikk, men JFK sto i veien for dette, ifølge boken.

Elskerinnen Meyer ble svært besatt av drapet på Kennedy og sparte på alle avisutklipp.

- Visste for mye?
Forfatter Janney hevder at hun begynte å etterforske drapet selv, og at hun dermed kom i CIAs søkelys.

- Hun var naturligvis svært opptatt av attentatet på Jack (Kennedy), og samlet på avisutklipp fra JFK-attentatet i en bokhylle på soverommet, rett ved siden av der hun hadde dagboken sin, skriver Janney.

- Det store spørsmålet var hvor langt hun hadde gått med etterforskningen, og hvilke konsekvenser kunne dette få, skriver han.

Han navngir også en person i boken som han mener begikk drapet på Meyer på vegne av etterretningsorganisasjonen CIA.

Kennedy ble drept i et attentat i Dallas 22. november, 1963. Warren-kommisjonen, som gransket Kennedy-drapet, konkluderte i 1964 med at det var Lee Harvey Oswald som var attentatmannen. Men det er fortsatt mange som mener attentatet var del av en konspirasjon.