*Nettavisen* Nyheter.

Elsparkesykler midlertidig stengt i Oslo

En nedsnødd sparkesykkel i Oslo gater.

En nedsnødd sparkesykkel i Oslo gater. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To store sparkesykkelaktører har midlertidig stengt utleien av elsparkesykler på grunn av sesongens første snøfall i Oslo.

09.11.19 20:44

Aktørene Voi og Tier opplyser at de vil ha elsparkesykler tilgjengelig for utleie gjennom vinteren, så lenge været tillater det, skriver Aftenposten.

– Sikkerheten til brukerne våre er viktigst for oss, derfor vil vi stanse tjenesten vår når været ikke tillater det. Grunnet snøfallet i går valgte vi derfor å hente inn alle sparkesyklene våre, sier sjef Lars Christian Grødem-Olsen for Tier Oslo.

Voi vurderer blant annet å skru ned hastigheten på syklene eller leie ut i et mindre geografisk område, for å holde sesongen oppe så lenge som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre. Meldingen på Tier viser at det ikke er mulig å bruke deres sparkesykler lørdag. Elsparkesykkelaktørene Tier og Voi har stengt tilgangen på sine elsparkesykler i Oslo på grunn av dårlig vær.

Meldingen på Tier viser at det ikke er mulig å bruke deres sparkesykler lørdag. Elsparkesykkelaktørene Tier og Voi har stengt tilgangen på sine elsparkesykler i Oslo på grunn av dårlig vær. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Planen er å ha syklene ute i vinter, men sikkerhet kommer først, sier kommunikasjonssjef Kristina Hunter Nilsson i Voi.

Voi holdt stengt i totalt seks dager i andre skandinaviske byer i fjor vinter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.