*Nettavisen* Nyheter.

Elsparkesyklist kan få førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt på rødt

En person kan miste førerkortet etter å ha kjørt på rødt lys med en elsparkesykkel. NB: Dette bildet er kun ment som en illustrasjon.

En person kan miste førerkortet etter å ha kjørt på rødt lys med en elsparkesykkel. NB: Dette bildet er kun ment som en illustrasjon. Foto: Heidi Schei Lilleås

En person på elsparkesykkel skal ha kjørt på rødt lys da vedkommende ble påkjørt av en bil i Oslo. Politiet vurderer å beslaglegge førerkortet.

09.08.20 08:04

Meldingen om hendelsen, som skjedde i Kristian Augusts gate, kom klokka 1.13 natt til søndag.

– Fører av elsparkesykkel påkjørt av en bil. Bilen skal ha kjørt på grønt lys, mens sparkesyklisten skal ha kjørt på rødt lys, opplyser operasjonssentralen.

Personen ble sjekket av helsepersonell på stedet, og det var ikke nødvendig med en tur til legevakta. Politiet har opprettet sak.

Les også: Facebook-gruppe oppfordrer til aksjon mot el-sparkesyklene: - Forstår frustrasjonen

– Det vil bli vurdert i ettertid om sparkesyklisten skal få førerkortet sitt beslaglagt eller ikke, opplyser politiet.

Også etter en kollisjon mellom en bil og en elsparkesykkel i Bjørvika i Oslo fredag vurderes det om elsparkesyklisten skal få førerkortet beslaglagt.

Ifølge politiet kjørte sparkesyklisten kjørte rett ut i fotgjengerfeltet på rød mann og ble påkjørt av bilen, som hadde grønt lys. Sparkesyklisten ble lettere skadd.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.