RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek innfridde ikke

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Eltek, med Morten Angelil i spissen, innfridde ikke helt forventingene til markedet da tallene for fjerde kvartal ble fremlagt onsdag. Les mer om kommentarene fra pressekonferansen her:
Teknologiselskapet Eltek leverte onsdag kvartalstall for fjerde kvartal onsdag. Selskapet leverte en omsetning på 596,8 millioner kroner for kvartalet mot 500,5 millioner kroner samme periode året før. Det var ventet en omsetning på 595 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Driftsresultatet endte på 62,8 millioner kroner, mot 71,4 millioner kroner samme periode året før. Det var forventet et driftsresultat på 69 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 63,6 millioner kroner mot 71,6 millioner kroner samme periode i 2004. Det var ventet et resultat før skatt på 68 millioner kroner.

OK tall, men kursen faller

Da iMarkedet.no spurte tre analytikere i noen av ledende meglerhus etter presentasjonen sa de at tallene var omtrent som ventet, men at bruttomarginen var noe sterkere enn forventningene. Bruttomarginen i kvartalet var på 28,7 prosent, noe som var ned fra 29,8 prosent i samme kvartal i fjor.

Eltek-sjef Morten Angelil gjentok på presentasjonen onsdag at målsettingen for Eltek er en bruttomargin på 30 prosent.

Selskapet skriver i sin resultatrapport at de økte sin markedsandel i det globale markedet i 2005, men at de fremdeles har en beskjeden andel av markedet, som fremdeles er fragmentert med flere mindre aktører.

Men trenden, skriver Eltek i resultatrapporten, går i favør av de større globale spillerne. Selskapet forventer videre fremgang i 2006.

Under presentasjonen sa Morten Angelil, toppsjef i selskapet, at selskapet vil fokusere på å ta markedsandeler, og om dette går på bekostning av prisen så får det bare være, sa han.

Positiv til første kvartal

Eltek-sjefen var også positiv til første kvartal, og pekte på at ordreinngangen er sterk. Ved årskifte var ordreinngangen til Eltek på 570 millioner kroner, mot 457 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selv om analyseselskapene spår lavere vekst i markedet for batteri og strømforsyning i 2006 enn i 2005, venter Angelil et positivt 2006 for Eltek.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere