RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek-konkurrent med positivt varsel

Sist oppdatert:
Produsenten av strømforsyningsløsninger, American Power Conversion, kom i går med et positivt resultatvarsel for fjerde kvartal, og melder om årsvekst for første gang siden første kvartal 2001
Elteks konsernsjef Morten Angelil (bilde) har også gitt utrykk for at bunnen for strømforsyningsmarkedet ble nådd i andre halvår i fjor.

APC opplyser i pressemeldingen at de forventer et resultat på mellom 21 og 25 cent pr. aksje i fjerde kvartal, og at omsetningsveksten på 12 måneders basis vil være ensifret. Det er første gang selskapet kan vise til vekst i en 12 måneders periode siden første kvartal 2001.

Konsensus blant analytikerne ligger på et resultat på 20 cents pr. aksje, ifølge Thomson First Call.

Omsetning i fjerde kvartal 2001 var på 338,6 millioner dollar.

APC melder samtidig at de har valgt å tilbakekalle to produkter på grunn av feil. Produktene kan bli overopphetet og ta fyr. Tilbakekallingen kan koste selskapet 15 til 25 millioner dollar, og er ikke inkludert i resultatestimatet.

- Vi er oppmuntret over det vi forventer blir vår første 12 måneders vekst siden første kvartal 2001 i tillegg til at det blir vårt tredje kvartal på rad med sekvensiell omsetningsvekst, sier konsernsjef Rodger B. Dowdell, Jr. i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere