RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek-konkurrent overrasker med pluss

Sist oppdatert:
Amerikanske Artesyn Technologies har klarte å vise en positiv bunnlinje for sitt fjerde kvartal, mens det var ventet et resultat rett under null
Artesyn er en av flere selskaper som konkurrerer i markedet for avanserte strømforsyningsystemer til data- og telekommunikasjonsbransjen.

Artesyn fikk et overskudd på 1,7 millioner dollar, eller 4 cent pr. aksje i fjerde kvartal, eksklusiv restruktureringskostnader på 1 cent. Det var ifølge estimater fra Thomson First Call ventet minus 1. cent.

Omsetningen havnet på 99,3 millioner dollar, mot 83,4 millioner i samme periode året før. Da ble resultatet på minus 35,6 millioner dollar.

Artesyn sier i rapporten at de forventer en inntekstvekst i området mellom høye ensifrede og lave tosifrede prosentsvis vekst. Selskapet forventer å opprettholde en stabil bruttofortjeneste gjennom året, som i fjerde kvartal lå på 22,4 prosent.

Selskapet har som målsetning å øke markedsandel samt å entre nye deler av kommunikasjonsmarkedet, hvor de nå ser bedring.

Artesyn melder at de i løpet av fjerde kvartal utnyttet omkring 75 prosent av sin produksjonskapasitet, som har økt gjennom 2003 som følge av restrukturering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere