RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek-konkurrent ser økt omsetning til høsten(NY)

Sist oppdatert:
Amerikanske Artesyn Technologies fikk et underskudd som var noe mindre enn ventet i fjerde kvartal. Selskapet er fortsatt forsiktig i sin prognonser for 2003
Selskapet, som i likhet med Eltek produserer og selger avanserte strømtilførselsessystemer til kommunikasjonsbransjen, omsatte i kvartalet for 83,4 millioner dollar, mot 107,4 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet endte på minus 15 cent pr. aksje i fjerde kvartal, før ekstraordinære poster. Det var ventet et underskudd på 17 cent pr. dag. I samme periode i fjor endte underskuddet på 10 cent.

Ordreinngangen i kvartalet var på 85,3 millioner dollar, mens ordreboken endte på 72,7 millioner ved nyttår, hvorav 68,6 millioner skal leveres i første kvartal.

Ifølge konsernsjef Joseph M. O'Donnell, så viste bruttomarginen en bedring fra tredje til fjerde kvartal, blant annet som følge av flyttingen av all produksjon til Ungarn og Kina.

Selskapet sa opp 600 personer og slanket staben til 4.600 i løpet av fjoråret, mens ytterligere 550 skal gå i løpet av 2003.

- Vi fortsetter å være forsiktige i våre utsikter for 2003, og forventer at inntjeningen i første halvår vil være flat, og deretter en moderat sekvensiell bedring i andre halvår, sier O'Donnell i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere