RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek-konkurrent varsler restrukturering i Norge(Ny2)

Sist oppdatert:
Amerikanske Power-One har lagt frem svake tall for fjerde kvartal etter ekstraordinære kostnader, underliggende var resultat som ventet. Det varsles nedbygging i Norge
Nytt: Oppdater med kursutvikling og flere tall

Power-One som er ansett som den viktigste referanseaksjen til Eltek har lagt frem et underskudd på 11 cent pr. aksje for fjerde kvartal, mot ventet minus 3 cent ifølge First Call.

Bakgrunn for skuffelsen er ekstraordinære kostnader på 11 cent pr. aksje etter nedskrivninger og restruktureringskostnader. Sett bort i fra disse og en gevinst på 3 cent, endte bunnlinjen omtrent som ventet.

Omsetningen endte på 71,9 millioner dollar etter sterk vekst gjennom kvartalet, som er noe over konsensus på 68 millioner dollar.

Svak guiding, bygger ned i Norge

De melder samtidig at de vil ta en restrukturering i første kvartal som vil koste selskapet 20 til 25 millioner dollar for oppnå kostnadsbesparelser i deres telekomvirksomhet på 25 millioenr dollar årlig.

Det er i hovedsak virksomheten til Power-One utenfor Drammen som skal bygges ned i forbindelse med restruktureringen. De melder at virksomheten skal bygges ned betydelig og flyttes over til fasiliteter i lavkostland.

Før de ekstraordinære kostnadene ser Power-One et resultat på minus 10 til 12 cent pr. aksje og en omsetning på 65 millioner dollar. Konsensus før dagens rapport lå på minus 3 cent og en omsetning på 68 millioner dollar.

Aksjen er ned 23 prosent i tidlig handel på Nasdaq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere