RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek med dårlig ordreinngang (Ny2)

Sist oppdatert:
Eltek og Morten Angelil leverte som ventet et svakt fjerde kvartal. Selskapet ser ikke bedring i 2003, og ordreinngangen i kvartalet var dårligere enn ventet
Oppdatert med flere momenter fra presentasjon og sitater.

Tredje kvartal korrigert til fjerde i ingressen.

Eltek, som leverer strømforsyningssystemer til telekomoperatører, fikk et resultat før skatt på minus 15,7 millioner kroner i fjerde kvartal, mot analytikerestimatet til TDN på minus 13 millioner kroner. Samme kvartal ett år tidligere var tallet minus 15,1 millioner.

Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 232 millioner kroner, mot ventede 219 millioner kroner. Dette er en nedgang på 24 prosent fra 305,5 millioner samme kvartal ett år tidligere, noe som reflekterer det kraftige fallet i investeringer i telekombransjen.

Driftsresultatet ble minus 9,9 millioner kroner, på linje med analytikernes estimater. Ett år tidligere var tallet minus 4,0 millioner.

Fokuset fredag var på den dårlige ordreinngangen i kvartalet. Selskapet meldte om ordreinngang på 205 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 226 millioner i tilsvarende periode året før og 235 millioner i tredje kvartal 2002.

Gjensidige NOR Equities skrev i en analyse i forkant av tallene at meglerhuset ventet en ordreinngang på mellom 215 og 240 millioner kroner.

På spørsmål fra iMarkedet om dette var lavmål når det gjelder ordreinngang, sier konsernsjef Morten Angelil: - Det håper vi på, helt klart.

Han beskriver ordrereserven i fjerde kvartal som "OK, justert for valuta." Han påpeker at korrigert for valuta, er ordreinngangen høyere enn tilsvarende kvartal ett år tidligere.

Ordrereserven ved utgangen av året var på 132 millioner kroner, mot 141 millioner året før.

På en presentasjon av tallene i formiddag ble det opplyst at prisfallet i markedet generelt var minst ti prosent. - Men vi tror at det vil avta noe, vi håper det, sa Angelil.

Likevel ventes er og blir markedet tøft.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at markedet for strømforsyning til telekom-markedet fortsatt er utfordrende, og det ventes ikke vesentlige endringer i 2003.

- Når Nokia, Alcatel og andre kommenterer at markedet blir tøft, skal ikke vi si det blir lett. Det blir feil, sa Angelil.

- At det blir markedsvekst, er det ingen som tror, sa han. Eltek anslår at investeringene i tele-infrastruktur falt med 35-40 prosent fra 2001 til 2002.

Videre heter det at Eltek vil klare et nullresultat på EBITDA-nivå med dagens omsetning og marginer, etter restruktureringer.

Eltek avsluttet 2002 med 134 millioner i kontanter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere