RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek og Angelil i godt driv

Sist oppdatert:
Eltek og toppsjef Morten Angelil leverte resultater som var bedre enn ventet i tredje kvartal. Selskapet venter videre vekst fremove
Les også: - Positivt overrasket over Eltek

Eltek produserer strømforsyningsenheter til industrien. Selskapet leverte et overskudd på 4,2 millioner kroner før skatt i tredje kvartal. Omsetningen steg til sterke 262,6 millioner kroner i kvartalet, mot 200,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Ordreinngangen i siste kvartal var på 295 millioner kroner. Inkludert nykjøpte Voigt & Haeffner i Tyskland var ordreinngangen på 317 millioner kroner.

Bruttomarginen i tredje kvartal var på gode 35,5 prosent, mot 34 prosent i andre kvartal.

Tallene var bedre enn analytikerne hadde ventet i kvartalet.

Ventet null-tall

En gjennomgang nyhetsbyrået Reuters har gjort hos åtte analytikere, viser at de i snitt ventet et nullresultat før skatt i tredje kvartal. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på 23,9 millioner kroner.

Driftsinntektene var ventet å ende på 246 millioner kroner, mens ordreinngangen var ventet å være på 264 millioner kroner.

Analytikerne ventet en bedring i bruttomarginen til 34,6 prosent, opp fra 34 prosent i andre kvartal i år.

Svak kontantstrøm

Kjøpet Voigt & Haeffner i tredje kvartal medførte netto utbetalinger på 23 millioner kroner for Eltek. I tillegg så økte driftskapitalen, noe som ga en negativ kontantstrøm fra drift på 31 millioner kroner. Eltek hadde imidlertid 133,3 millioner kroner i kontanter, ved utgangen av kvartalet.

- En endring i regional salgsmiks forventes å forbedre kontantstrømmen i fjerde kvartal, heter det i meldingen.

Eltek ser videre bedring i omsetningen i fjerde kvartal.

- På basis av sterk ordreinngang i tredje kvartal og oppkjøp av Voigt & Haeffner forventes salgsinntektene fortsatt å øke i fjerde kvartal, heter det i meldingen fra selskapet.

Salget fra Voigt & Haeffner var inkludert med én måned i Elteks tredje kvartalstall, og var på 14 millioner kroner i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere