RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek reorganiserer i Kina

Sist oppdatert:
Eltek reorganiserer sin satsning i Kina, ved å selge seg ut av ett selskapet, og kjøpe seg helt opp i et annet
Eltek ASA fokuserer nå sin satsing på det kinesiske markedet gjennom sitt selskap i Sør-Kina, Eltek Energy Ltd. Eltek kjøper ut minoritetsaksjonærer og får 100 prosent eierandel, og selger seg samtidig ut av selskapet Beijing PCP, ifølge en børsmelding.

Etter fusjonen med Power Conversion Products (PCP) i 2000, har Eltek drevet sin virksomhet i Kina gjennom to selskaper, Eltek Energy Ltd. med operativ base i Dongguan i Sør-Kina, og Beijing PCP i Beijing i Nord-Kina.

- Forholdene i det kinesiske markedet har vært utfordrende i de siste årene, med økende prispress og lavere investeringsvilje. Dette stiller krav til optimal kostnadsstruktur på alle områder, og for Eltek har det vist seg uhensiktsmessig å drive to selskaper. Derfor fokuserer vi nå alle våre aktiviteter i Kina gjennom selskapet i sør, som har det langt største potensialet, sier Morten F. Angelil, konsernsjef i Eltek.

Eltek selger sin 51 prosent eierandel i Beijing PCP til minoritetseierne Beijing C&W Technology Co. Ltd. for 1,5 millioner dollar. Omsetningen i Beijing PCP i første halvår 2003 var 9 millioner kroner.

Eltek kjøper utestående aksjer, 39 prosent, i Eltek Energy Ltd., fra minoritetseierne Frankie Kong og Stanley Tse for 6,4 millioner kroner, med oppgjør i aksjer i Eltek ASA.

Omsetningen i Eltek Energy Ltd. i første halvår var 23 millioner kroner.

- De siste årene har Eltek gjort betydelige investeringer i virksomheten i Dongguan, blant annet i et topp moderne anlegg for systemsammenstilling og engineering. Det er selskapet i Dongguan som har alle produktrettighetene og forvalter nesten alle sentrale kundeforhold, blant annet alle innen OEM. Nå akter vi å ytterligere forsterke satsingen mot OEM-kunder, bygge opp R&D-kapasitet og utnytte fullt ut det betydelige potensialet som ligger i dette selskapet og i det enorme kinesiske markedet, sier konsernsjef Morten F. Angelil.

Regional Vice President for Kina, Alan Wickberg, vil ta over som leder for Eltek Energy Ltd. Alan Wickberg ble ansatt i Eltek for om lag ett år siden, og har bred erfaring fra salg til det kinesiske telekom-markedet, ifølge meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere