KJELSÅS: Som bidrag til ”Elvelangs” fikk Kjelsås fjerdeklassinger i oppgave å lage to timeter lange ”lysbølger”, som i kveld skal krype langs bakken – ved elva nedenfor Kjelsås postkontor. Også Korsvoll skole har laget slike bølger til kveld. . Bølgene er laget av hønsenetting og plast.

Plaststrimlene er knyttet tett i tett på nettingen - lignende et ”flossteppe”.

Avisen møter Kjelsåselevene på vei opp med bølgene.

SE STOR BILDESERIE HER

– Mye i livet handler jo om bølger, og om lydbølger, radiobølger, lysbølger og bølger i vann! Det har vært veldig gøy å gjøre dette sammen, og nå har vi lært oss teknikken og mer om de forskjellige fargene vi har brukt, forteller Amailie, Agnes og Tobias.

Slapp å tenke så mye

– Og så er det gøy å gjøre noe annet på skolen, kanskje i stedet for matte og skriving. Vi slapp jo også å tenke så mye, vi gjorde jo mye av det samme hele tiden, forteller Agnes.

Tobias er helt enig.

– Ja, vi slapp å bruke hodet veldig mye!

– Men vi har prøvd å gjøre det fint og nøyaktig da, legger Amaile til.

– Og så ble jo resultatet veldig fint, men så har vi brukt to dager på det! sier Tobias.

Og så ble det så stort!

Hvor kommer ideen fra?

Elevene er også godt fornøyde med kunstnerne som har bistått i prosessen.

– De var veldig flinke til å vise oss hvordan vi skulle gjøre det, men jeg lurer på hvordan de egentlig kom frem til selve bølgeideen? sier Amalie.

– Men vi er jo heldige som fikk bli med på dette, håper de kommer tilbake senere også!.

Samarbeidet med kunstnerne er en del av den Kulturelle Skolesekken.

Og billedkunstner Randi Eilertsen og tekstilkunstner Anna-Liisa Silenti - begge ved Frysja kunstsenter, er også godt fornøyde med elevene.

– De har vært vedig engasjerte og flinke, og vi har jo motivert de med blant annet å fortelle om hvor mange tusen mennesker som kommer til å se dette i kveld!

Men hvorfor bølger?

– Ved høstjevndøgn er dag og natt like lange, da passer det godt med noen lysbølger som disse - kanskje helt fra verdensrommet?

Landbølgene tåler godt eventuelt regn, de er av “svensk” plast. Og etter Elvelangs kan kunstverket beskues på Trikkehallen.

Elvelangs er et årlig arrangement som samler titusenvis av mennesker - torsdag nærmest høstjevndøgn. Løypa går langs Akerselva; fra Frysja til Vaterland. Underveis er det mange ulike kulturelle innslag som musikk, dans, lyskunst, teatertablåer og andre ”installasjoner”.

Arrangementet starter klokken 20.