RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EM-håpet lever

Sist oppdatert:
Norge utklasset Ungarn 4-0 foran drøyt 19 000 tilskuere på Ullevaal, og er fortsatt med i kampen om EM-billett.

Åge Hareides mannskap har to seire på rad, og 8-0 i målforskjell!

God Carew

John Carew var involvert i det meste Norge skapte offensivt. Aston Villa-spissen scoret to, la opp til ett, og var et konstant uromoment for det ungarske forsvaret. Til slutt endte det hele 4-0 til Norge. Det var en storfornøyd spiss som møtte pressen etter kampen.

- Jeg visste det skulle bli mål i kveld. Det stemte stort sett hele tiden, og jeg var sikker på at jeg skulle score på en av dem, sa Carew til TV 2 etter kampen.

- John var veldig, veldig god! Han er ferdig med sesongen, og det er imponerende at han klarer å mobilisere så mye nå. Han var vanskelig å håndtere for motstanderne, og gjør en veldig fin kamp, sa Åge Hareide på pressekonferansen.

Dominerte

Norge dominerte på hjemmebane, og etter at Hagen og Grindheim misbrukte gode muligheter, var det klart for Steffen Iversen. Hodespesialisten stanget en corner kontant i mål etter halvspilt første omgang.

- Nesten som å se faren, gliste Åge Hareide.

Mot slutten av omgangen kom Ungarn litt mer inn i kampen, og Priskin kunne satt inn en ufortjent utlikning rett før pause. Skuddet gikk imidlertid rett utenfor.

Carew-show

Ti minutter etter hvilen fikk Ungarn en gyllen mulighet igjen, men Håkon Opdal viste klasse med en flott benparade.

Istedenfor avgjorde Norge kampen: Carew kjempet til seg ballen, og serverte Daniel Braaten. Innbytteren kunne enkelt doble ledelsen for Norge. To minutter senere var håpet ute for Ungarn. Carew kom på et fint løp, holdt sin forsvarer unna, og trillet ballen sikkert forbi Zoltan Vegh.

Strålende Hangeland

Derifra og ut var det bare Norge. Ungarn klarte sjelden å true et solid norsk forsvar. Hareide trakk særlig frem Brede Hangeland.

- Brede gjorde ikke en eneste feil som jeg kunne se, sa Hareide på presskonferanse og fortsatte:

- Bedre midtstopperspill har jeg ikke sett siden Rune Bratseth og Henning Berg. Brede er god med ball, leser spillet glimrende, og har en enorm rekkevidde. Han er også en pådriver i gruppa, og det blir spennende å følge han videre, skrøt Hareide.

Nå venter bortekamp mot Moldova 8. september i EM-kvalifiseringen. Men før det blir det storfint besøk 22. august når Agentina gjester Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere