RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor-emisjon på 113 mill. (Ny2)

Sist oppdatert:
IT-selskapet Ementor og toppsjef Arne A. Jensen er igjen ute å hentet penger i en emisjon. Selskapet er igjen nødt til å hente penger på grunn av en svak egenkapitalsituasjon
Arne A. Jensen bekrefter emisjonen overfor iMarkedet torsdag

Det var nyhetsbyrået Reuters som i går kveld meldte om emisjonen. Ementor-sjef Arne A. Jensen sier til iMarkedet torsdag at emisjonen er på 10 prosent av aksjekapitalen, og er gjort for at selskapet skal konkurrere om større kontrakter.

- Nå du er ute etter å ta forvaltningsansvar må du stå rustet slik at ikke kundene vil stille spørsmålstegn ved deg, sier Jensen til iMarkedet.

Problemet til Jensen har vært at egenkapitalsituasjonen i selskapet har vært så svak at en økning i arbeidskapitalen ville føre til finansielle problemer for Ementor.

Gjort til kurs 5,40 kroner

Emisjonen er på 21 millioner nye aksjer til kurs 5,40 kroner. Plasseringen skal være overtegnet, hevder Jensen. Emisjonen på 113 millioner kroner ble gjort mot institusjonelle investorer etter børsslutt onsdag. Sluttkursen til Ementor på onsdag var 5,69 kroner.

Ementor-ledelsen opprettholder guidingen for resultatforventningen.

- Ementors styre har ikke endret forventingene til resultatutviklingen i inneværende år i forhold til det som tidligere er kommunisert til markedet, heter det i meldingen.

Emisjonen ble gjennomført av ABG Sundal Collier.

Sveaas kjøpte aksjer

Ikke overraskende var investoren Christen Sveaas en av de som tok aksjer i Ementor-emisjonen.

- Kistefos AS, et selskap hvor administrerende direktør Åge Korsvold og direktør Ditlef de Vibe er ansatt, har den 5. september blitt tildelt 1.050.000 aksjer til kurs 5,40 kroner i en emisjon i Ementor ASA, heter det i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere