RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor fikk emisjonstilbud - sa nei

Sist oppdatert:
For tre uker siden kunne Ementor hentet inn penger i en emisjon på børskurs. Men styreformann Åge Korsvoll nektet å ta i mot. Nå henter selskapet inn penger til kurs 1,5 pr. aksje
Fra flere uavhengige kilder i finansmiljøet i Oslo får iMarkedet opplyst at både meglerhusene Alfred Berg og Enskilda for tre uker siden tilbudte Ementor å gjøre en emisjon.

Etter hva kildene til iMarkedet forteller skal emisjonsstørrelsen være på 100 millioner kroner for hver av de to meglerhusene, og at kursen skulle være på børskurs i det aktuelle tidsrommet.

Sentralt plasserte kilder forteller til iMarkedet at Ementors styreformann, som fikk presentert tilbudet, nektet å ta i mot pengene.

Dumpingkurs

Onsdag kom nyheten om at Ementor gjør en emisjon på 300 millioner kroner, hvorav 200 millioner kroner er i en rettet plassering og 100 millioner kroner er i en tegningsrettsemisjon.

I dag kom nyheten om at selskapets styre har ombestemt seg – og skal nå hente inn 225 millioner kroner i en tegningsrettsemisjon. Emisjonskursen vil være 1,5 kroner aksjen.

Dette fører til at de som ikke deltar i emisjonen vil oppleve en kraftig utvanning av sine eierandeler.

Styreformann Åge Korsvold var ikke tilgjengelig for kommentar. iMarkedet har lagt igjen beskjeder til styreformannen.

Kjente ikke til det

I en samtale med Ementors finansdirektør Ole Mjåtvedt iMarkedet hadde onsdag, sa finansdirektøren at han ikke kjente til emisjonstilbudet.

Ementor-sjef Arne A. Jensen vil ikke kommentere noe rundt emisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere