RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor-formann svarer på kritikken

Sist oppdatert:
Styreformann Åge Korsvold svarer på den massive kritikken som har kommet etter de siste dagers hendelser. iMarkedet har intervjuet Ementor-formannen
Det har stormet rundt Åge Korsvold de siste 24 timene. Styreformannen i Ementor, og adm. direktør i Ementors største aksjonær; Kistefos, kommenterer i dette intervjuet den kaotiske sitasjonen i selskapet.

Korsvold nekter å snakke om eventuelle tilbud Ementor har fått fra meglerhus vedrørende emisjonstilbud.

– Det vil jeg overhodet ikke kommentere, sier Korsvold til iMarkedet.

iMarkedet skrev tidligere i dag at Enskilda og Alfred Berg skal ha kommet med et emisjonstilbud på betydelig høyere kurser for få uker siden.

Svarer på kritikken

De siste dagene har det blitt rettet massiv kritikk fra investorhold mot emisjonsplanene til Ementor. Kritikken går mot at selskapet igjen skal hente penger og måten emisjonsplanene er langt frem for markedet.

Korsvold sier at styret i Ementor ikke hadde noen prestisje i emisjonsteknikken. I går kom selskapet med melding om en rettet emisjon på 200 millioner kroner og en påfølgende tegningsrettsemisjon på 100 millioner kroner mot selskapets eksisterende aksjonærer.

I dag kom meldingen om at selskapet i stedet endrer teknikk og strategi. De vil heller hente inn 225 millioner kroner i en tegningsrettsemisjon.

- Vi har gjort en teknisk endring av emisjonen. Og vi ligger ingen prestisje i å endre emisjonsteknikken. Jeg mener vi nå har kommet frem til en enkel og grei emisjonsmåte og det har vært viktig for oss at alle aksjonærer likebehandles, sier Korsvold, og legger til at de nå har tatt hensyn til informasjonen som er ute i markedet.

Kistefos garanterer

Kistefos har garantert for 175 millioner kroner i emisjonen, mens en gruppering av de eksisterende investorene i selskapet har garantert for ytterligere 50 millioner kroner.

Men før selskapet får pengene må en ekstraordinær generalforsamling godkjenne emisjonen.
Morten Sundstø, analysesjef i Alfred Berg, sa til iMarkedet onsdag at aksjonærene bør nå gjøre opprør og nedstemme emisjonen på generalforsamlingen.

Korsvold er på sin side sikker på at generalforsamlingen vil godkjenne emisjonen.

- Jeg ligger til grunn at generalforsamlingen godkjenner emisjonen og at selskapet får midlene. Noe annet ville være helt uansvarlig av generalforsamlingen å gjøre, sier han til iMarkedet.

Utskiftinger i styret

På generalforsamlingen skal det også avholdes valg av styremedlemmer. Korsvold vil ikke si hvilke navn som er oppe, da dette er til vurdering i styret.

- Dette er et suppleringsvalg. Det går én ut av styret og det kommer én eller to inn, sier han til iMarkedet.

Hvem han har i tankene til å overta Arne A. Jensens stilling som konsernsjef, vil ikke Korsvold går ut med.

- Jeg har mine tanker, men de vil jeg ikke dele med deg, sier styreformannen til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere