RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor-Jensen ser økt oppkjøpstakt

Sist oppdatert:
Ementor-sjef Arne A. Jensen tror konsolideringen i IT-bransjen fortsetter. iMarkedet har snakket med Ementor-toppen om spekulasjonene i IT-bransjen og bransjens utsikter fremover
Les også:

Spår at HP vil kjøpe EDB

WM-datas bud på finske Novo Group har startet interessen for konsolideringsprosessen også i det norske markedet. Til iMarkedet sier Ementor-sjef Arne A. Jensen at han ikke ønsker å kommentere ulike samtaler og om det foregår noen samtaler nå.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Jeg kan likevel si at oppkjøpsløpet ser ut til å være i gang. WM-data har begynt å kjøpe igjen og i mars kjøpte Cisco et nytt selskap, noe som var første gang på lang tid, sier Jensen til iMarkedet.

Han sier videre at man igjen vil se IT-selskaper som kjøper konkurrenter fremover.

- Verste bak oss

Ementor-sjefen mener at bunnen er nådd i IT-bransjen. Salget av maskinvare, som PCer og servere, tyder på at produktsalget igjen er på vei opp.

Jensen påpeker imidlertid at enhetsprisen på maskinvare i dag er langt lavere enn det som tidligere var vanlig i IT-bransjen. Dette betyr at leverandørene må selge flere enheter for å tjene like mye som tidligere.

Jensen viser til at de store økonomiene USA og Tyskland viser bedring. Dette gjør at leverandørene igjen legger strategien klar for vekst.

- Flere og flere posisjonerer seg mot vekst om 12 til 24 måneder, sier Jensen til iMarkedet, men han påpeker likevel at markedsanslagene og spådommene om markedsutsiktene fortsatt er usikre.

Bransje i spill

iMarkedet har snakket med en rekke ledende personer i IT-bransjen om hvilke fusjons- og oppkjøpsrykter som går om de norske IT-selskapene. Det er helt klart at Endre Rangnes’ opprydding i EDB har gjort dette selskapet til en het kandidat. I tillegg til dette ryktes det at Postens IT-selskap Ergo er i spill.

Digi.no har tidligere skrevet at IDC-analytiker Nils Molin tror at den amerikanske datakjempen Hewlett-Packard kan være å interessert i å kjøpe seg inn i EDB og Ergo. Ledelsen i de to norske IT-selskapene ønsker ikke å kommentere spekulasjonene.
Det spekuleres også i fremtiden til Ementor, men lite ser ut til å være særlig konkret.

Arne A. Jensen svarer metaforisk på spørsmål om Ementor kan se for seg å delta i en sammenslåing mellom de to andre ledende norske IT-selskapene, EDB og Ergo Group.

- Tidligere var norske politikere veldig opptatt av å spise smørbrød i Nordisk Råd, men etter at EU kom på banen er det ingen som lenger er interessert i Nordisk Råd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere