RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor svakt som varslet

Sist oppdatert:
IT-konsernet Ementor har lagt frem tall for første kvartal som var i den svake enden av resultatvarslet. Den nye ledelsen mener risikonivået kosnernet er uakseptabelt høy
Ementors bunnlinje viser et underskudd på 86,2 millioner kroner. Selskapet kom med et resultatvarsel i forrige uke hvor de indikerte et udnerskudd på 75 til 90 millioner kroner.

Omsetningen i første vartal falt fra 1.284 millioner i første kvartal i fjor til 971,9 millioner i årets første kvartal. Driftsresultatet endte på minus 77,9 millioner kroner, mot pluss 7,3 millioner i 2005.

Av forholdene som trekker ned er evaluering av prosjektporteføljen som ga en resultateffekt minus 25 millioner kroner, og en restruktureringsavsetning på 17,3 millioner.

- Konsulentinntektene viser en nedgang på 25,3 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2004, og er den viktigste forklaringen til reduksjonen i brutto dekningsbidrag, skriver selskapet.

Gjort gjennomgang

Selskapet skriver i melding at de har hatt en gjennomgang av driften de siste ukene.

- Gjennomganger av virksomheten utført de siste ukene har bekreftet vår evne til å levere god kvalitet og service til våre kunder. Gjennomgangene har også rettet oppmerksomheten på betydelige svakheter i organisasjon og prosesser, som har tappet og fortsetter å tappe konsernet for verdifulle menneskelige og finansielle ressurser, heter det i rapporten.

Uakseptabel risikoprofil

- Ementor har i en tid hatt en uakseptabel og unødvendig høy risikoprofil sett i forhold til risikokapasiteten. Styret og den nye ledelsen arbeider nå aktivt med å avhjelpe denne situasjonen, skriver selskapet.

Den fundamentale utfordringen for konsernet på det nåværende tidspunkt er ifølge styret hovedsakelig av operasjonell karakter. Tiltak er allerede iverksatt for å stoppe lekkasjen av likvider og forretningsverdier.

iMarkedet.no kommer tilbak med mer når presentasjonen er ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere