RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor tar tap på Rubik-lån

Sist oppdatert:
I forbindelse med at det er åpnet konkurs i it-selskapet Rubik AS, har Ementor sett seg nødt til å ta et mindre tap i fjerde kvartal. De har også garantert for en kassakreditt
Det går frem av en børsmelding fra Ementor i forbindelse med at konkursbehandlingen i Rubik startet i dag.

Ementor opplyser at de overfor Rubik AS' bankforbindelse har stillet garanti for en kassakreditt 6 millioner kroner. Garantien er sikret med pant i Rubiks varelager og fordringer.

Videre har Ementor tidligere vært med i en refinansiering av Rubik og ettergitt et lån på 7 millioner kroner. Dette anses nå som tapt, og Ementor vil føre ettergivelsen i fjerde kvartal under "Resultat før skattekostnad for avviklet virksomhet". Ettergivelsen gir ingen likviditetsmessig effekt.

Bakgrunnen for Ementor ASAs engasjement i Rubik AS skriver seg fra september 2002 da Ementor ASA (den gang Merkantildata ASA), solgte datterselskapet Rubik AS til finansieringsselskapet Captive Finance Limited.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere