RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor varsler nytt stortap (Ny2)

Sist oppdatert:
Nybakt konserndirektør Jo Lunder debuterer med å varslet et nytt giganttap for Ementor samtidig som egenkapitalen barberes av IFRS. Les om resultatvarselet her
(Ny: Lagt til avsnitt om IFRS)

I en børsmelding fra Ementor varsler selskapet at de venter et resultat før skatt på mellom 75 og 90 millioner kroner i minus.

Resultatet skyldes en svak driftsutvikling, samt resultater fra gjennomgang av selskapets kontraktsportefølje i Norge, Sverige, Danmark og Finland som skal sikre et konsistent og balansert bilde av Ementors faktiske situasjon per 31. mars 2005. Det skriver selskapet i en børsmelding.

Fra Ementor får vi opplyst at resultatvarselet omhandler resultat gitt i den nye regnskapsstandarden IFRS, ikke de gamle Norwegian GAAP.

Det vil bli gitt ytterligere kommentarer av konsernsjef Jo Lunder på selskapets presentasjon torsdag.

Selskapet skriver i en separat melding at egenkapitalen blir redusert kraftig i de nye regnskapsreglene.

Da selskapet gjorde emisjon i fjor høst ventet de at egenkapitalen ville bli redusert med 225 til 375 millioner kroner, som følge av IFRS-innføringen. Implementeringen av IFRS reduserer nå den bokførte egenkapitalen med 600,2 millioner kroner, skriver selskapet etter en grundigere gjennomgang.

Den bokførte egenkapitalen i åpningsbalansen per 1. januar 2005 er 238,3 millioner kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

Norge og Sverige rammet?

- Vi hadde ventet et minus på 45 millioner kroner, hovedsakelig knyttet til driften. Det betyr at de også har tatt noen nedskrivninger på kontrakter, sier Eric Solberg, analytiker i Enskilda til iMarkedet.no.

Han sier at resultatvarselet og signalene fra selskapet kan bety at Ementor nå ikke bare har problemer i Finland og Danmark, men også sliter i Norge og Sverige.

- Da er det nok noen som spiser andeler der ute, sier Solberg som minner om at Ementors konkurrenter melder om flatt til noe positivt marked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere