RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementor vil slå Hands konkurs (Ny2)

Sist oppdatert:
Ementor har begjært Hands slått konkurs. Styreformann Riulf Rustad i Hands mener Ementor er ute etter selskapet hans, mens Ementor vil bedre sikkerheten på lånene. Etter kraftig fall ble Hands-aksjen suspendert
Oppdatert med kommentarer, og deretter med at aksjen er suspendert.

IT-konsulenthuset Hands ble i går ettermiddag meddelt at Ementor har innlevert en konkursbegjæring til Oslo Skifterett. Det spesielle i saken er at Hands i sin tid ble skilt ut fra Ementor, eller Merkantildata, som selskapet da het.

- Selskapet har fått opplyst at saken er berammet til 7. januar 2004. Begjæringen setter det arbeid styret har utført i forbindelse med refinansiering av selskapet i fare. Selskapet vil imidlertid motsette seg at konkurs åpnes, da styret mener at selskapet er suffisient, heter det i en melding fra Hands.

Aksjen falt først moderat, men fallet økte på, og klokken 14 ble aksjen suspendert, etter å ha falt 35 prosent til 1,30 kroner, noe som verdsetter selskapet til 22 millioner kroner.

Rustad irritert

En irritert styreformann Riulf Rustad i Hands mener Ementor er ute etter selskapet hans.

- Vi oppfatter dette som en fientlig handling. Dette er et forsøk på å tilrive seg selskapet. Det trenger du ikke å tvile på, sier Rustad.

Rustad mener at Ementor-ledelsen ikke har ønsket å føre en dialog med Hands. Han sier videre at denne fordringen, som er stridens kjerne, er nedbetalt løpende.

Fordringen det gjelder er et lån som i sin tid ble gitt fra Ementor til Hands. Denne var i utgangspunktet på 35 millioner kroner. Nå er Ementors utestående er totalt på 14 millioner kroner.

Lånet forsinket

Ementors finansdirektør Ole Mjåtvedt sier til iMarkedet at alt han er ute etter er å bedre sikkerheten på sitt lån. Dermed kan Ementors handling sammenlignes med det Orkla gjorde i det mye omtalte Røkke-lånet.

Ementors lån på 14 millioner kroner er ikke sikret.

- Det eneste vi ønsker er å sikre likebehandling av alle, sier Mjåltvedt til iMarkedet.

Han sier videre at Ementors lån er langt over forfallsdato.

- Lånet er forfalt for lenge siden, sier Ementors finansdirektør.

Jobber med emisjon

Rustad sier videre til iMarkedet at selskapet nå jobber med en emisjon. Kravet fra Ementor vanskeliggjør imidlertid dette, bekrefter han.

- Styret arbeider videre med konkrete alternative modeller som ivaretar verdiene i selskapet og som etter styrets syn representerer gode løsninger for kunder, ansatte, kreditorer og aksjonærer, heter det i en melding fra Hands.

Emisjon er i regi av Enskilda Securities, og at kreditorene er imøtekommende, med unntak av Ementor.

- Etter at de tapsbringende virksomhetene i utlandet ble solgt har restruktureringsarbeidet fokusert på å bedre selskapets balanse. Dette har skjedd gjennom forhandlinger med selskapets største kreditorer samt forberedelse av en emisjon. Forhandlingene med kreditorene har hatt som mål å oppnå langsiktig tilbakebetaling, normale rentebetingelser og delvis ettergivelse av usikret gjeld. Det har vært og er en dialog med samtlige kreditorer av en viss størrelse og tilbakemeldingene har utelukkende vært imøtekommende med unntak av én kreditor, Ementor ASA, heter det.

- Toneangivende aksjonærer i selskapet har i forbindelse med
refinansieringen indikert interesse for å delta i en rettet emisjon etterfulgt av en oppfølgingsemisjon for å ivareta likebehandling av eksisterende aksjonærer, heter det.

Det opplyses videre at man forventet positivt driftsresultat i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere